MTI

Online drogterjesztő platformot számoltak fel Németországban

Németországban felszámoltak egy online áruházat üzemeltetető nemzetközi kábítószer-terjesztő hálózatot, a portált a hatóságok gyanúja szerint egy 20 éves lipcsei fiatalember fejlesztette, akinél több száz kilogramm különféle kábítószert találtak.

A lipcsei rendőrség tájékoztatása alapján a shiny-flakes.to címen működtetett drogáruház ügyében országszerte 38 házkutatást tartottak és összesen 360 kilogramm kábítószert foglaltak le. Ebből 320 kilogrammot a 20 éves lipcsei fiatal lakóhelyén. Az őrizetbe vett fiatalember szüleinek tulajdonában álló ingatlanban mindenekelőtt a kristály fantázianéven ismert kábítószer, valamint kokain, speed, ectasy, LSD, hasis és marihuána volt nagyobb mennyiségben. A lakásban találtak még a szerek kiporciózására és csomagolására használt eszközöket és anyagokat is, és 48 ezer euró készpénzt.

A Szászország tartományi nagyváros rendőrsége tavaly március óta nyomoz a portál ügyében. Lipcsében őrizetbe vettek egy 51 éves bulgáriai származású személyt is - aki a hatóságok szerint a hálózat egyik futára volt -, és országszerte további öt embert. Az MDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság szerint az online áruház két évig működhetett. Az oldalon jelenleg a szászországi rendőrség reklámozza magát. "Gyanúsan jó melók! 1 szakma - 1000 lehetőség. Szászországi rendőrség" - olvasható a shiny-flakes.to cím alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!