Gyurkity Péter

Még márciusban jön a ZTE Nubia Z9

A cég kiküldte a meghívókat, így az MWC után nem sokkal valóban bemutatkozik a készülék.

A külső források beszámolói alapján többen arra számítottak, hogy a kínai gyártó új okostelefonja még az MWC alatt bemutatkozik a nagyközönség előtt, ám erre végül mégsem került sor. Néhány nappal később azonban a cég kiküldte a saját rendezvényére szóló meghívókat, így a debütálás pontos dátuma már ismert.

A meghívóban szereplő kép alapján egyértelműen a Nubia Z9 bemutatásáról van szó, ez pedig a gyártó szerint valóban lenyűgöző ajánlatot kínál majd az érdeklődő vásárlóknak. Sajnos azt ezúttal sem részletezték, hogy pontosan mivel is készülnek meghódítani a piacot, ezért továbbra is a külső források által korábban megszellőztetett előzetes adatokra vagyunk kénytelenek támaszkodni, legalábbis ami a hardveres összetételt illeti. Itt nagy meglepetés nem érhet minket, tekintettel arra, hogy az új csúcskategóriás megoldások többé-kevésbé ugyanarra a chipre támaszkodnak, a már szintén ismert kijelzőmérettel és felbontásokkal, de azért érdemes végigfutni a rövid listán, hogy emlékeztessük magunkat a várható részletekre.

Amennyiben hihetünk a korai beszámolóknak, a Nubia Z9 a riválisok fejlesztéseinél már látott Qualcomm Snapdragon 810 chipre támaszkodik, amely ezúttal is nyolc maggal és a 64 bites architektúra támogatásával hivatott kellő teljesítményt nyújtani. Ehhez egy 5,5 hüvelykes érintőképernyő társul, amely nagy valószínűséggel ezúttal is a Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontást támogatja majd, hiszen ezt már a Nubia Z7 esetében is láthattuk.

Korábban már néhány kép is megjelent a készülékről, ezek valódiságát azonban eddig senki nem tudta igazolni – a bemutatón nyilván eloszlik majd a köd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Az a baj, hogy erős SOCnak nagy akksi kell, ami csak a telefon méretének növelésével lehet.
    Kisebb telefonhoz elég kisebb felbontás, kisebb felbontáshoz meg elég gyengébb soc, persze hogy olcsóbbak.

    Persze a baj másik oldala: nem csak a felbontás kisebb, meg a telefon gyengébb ilyenkor, hanem a kamera-anyaghasználat is olcsó kis telefonnál, nem igaz hogy nem veszik észre az androidos gyártók azt a piaci rést, hogy 4 collos telefon, de jó kamerával és nem műanyagból.
  • Inquisitor #1
    Nem akarnak kiadni új néven egy Z5 minit Qulacomm Snapdragon 615 procival?
    Mindig csak ezek a tepsi telefonok ...
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2015.03.12. 19:46:23