Berta Sándor

Mesterséges intelligencián dolgozik a Baidu keresőcég

A kínai társaság nem akar lemaradni a nyugati vetélytársai mögött, sőt, hosszú távon piacvezető lenne a területen.

Robin Li Yanhong, a Baidu vezetője elmondta, hogy a jövőben részt akarnak venni a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokban. A társaság már el is indította a projektjét, amelynek segítségével - állami támogatással - különböző cégek és egyetemek közösen dolgozhatnának a jövőbe mutató technológiák, például az ember-gép interfészek, az önállóan közlekedő autók, az automatizált egészségügyi diagnosztikai eszközök és a katonai, illetve polgári felhasználású intelligens drónok és robottechnológiák megalkotásán.

Li Yanhong szerint a mesterséges intelligencia egyike a 21. század legfontosabb technológiáinak, ezért azt szeretné, ha az ázsiai állam hosszú távon vezető szereplőjévé válna ennek a piacnak. A Baidu első embere a projektet egy olyan konferencián mutatta be, amelyet minden esztendőben néhány nappal a pekingi népgyűlés előtt rendeznek meg. Li Yanhong arra hivatkozott, hogy a fejlett országok kiterjesztették a mesterséges intelligenciával kapcsolatos erőfeszítéseiket, Kína viszont az alapvető kutatásokban le van maradva. A kormánynak éppen ezért támogatnia kell a mesterséges intelligencia kutatásával kapcsolatos platform létrehozását.

A Baidu egyértelműen a mesterséges intelligenciához kapcsolódó kutatások legnagyobb kínai üttörője. A vállalat tavaly közölte, hogy létrehozza a mesterséges intelligenciát kutató központját és sikerült megnyernie Andrew Ng-t, aki korábban a Stanford Egyetem mesterséges intelligencia laboratóriumát vezette és a Google kutatója is volt. A kijelölt cél az, hogy a szakemberek ne csak alaposabban elemezzék, hanem összefüggéseiben is megértsék a mesterséges intelligenciát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    -csak épp ez az outnerding jellegű tevékenység/vetélkedés nem is az alkotásról szól, ahogy a sok másik sem :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.03.05. 17:43:07
  • Jawarider #1
    Nem hiszem, hogy valaha is tudunk majd kreatív gépeket/programokat alkotni :)

    Lesznek jó dolgok, nem firtatom.