Gyurkity Péter

MediaTek chipekkel erősítene a Sony Mobile

A Sony a belépő szinten és a középkategóriában alkalmazná a gyártó további fejlesztéseit.

A Sony Mobile, pontosabban az Xperia család kapcsán többször beszámoltunk már az idei év első felében esedékes újdonságokról, ezt azonban most további értesülések egészítik ki, amelyek a gondokkal küszködő cég terveire is rávilágítanak. A várt két példány mellett további változatok futhatnak be.

Tajvani források szerint ugyanis a cég vezetése a helyi illetőségű MediaTek fejlesztéseire támaszkodna, ezek segítségével dobnának piacra további, olcsónak szánt okostelefonokat. 2015 során tehát ilyen processzorokkal felszerelt belépő szintű és középkategóriás megoldások felbukkanására számíthatunk, ezeket pedig a Foxconn/FIH Mobile, a Compal Electronics, valamint az Arima Communications jóvoltából dobják majd piacra. A még február vége előtt esedékes Xperia E4 például az Arima közreműködésével jelenik meg, ez pedig egy 1,3 GHz-es négymagos MediaTek MT6582 chipet kínálna a felhasználóknak, egy 5 hüvelykes qDH-kijelzővel, egy 5 megapixeles hátoldali kamerával, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, valamint az Android 5.0 Lollipop társaságában.

A hír szerint a fent említett három gyártó 4G-elérést kínáló változatokon is dolgozik, ezek pedig a szintén a MediaTek által leszállított MT6752 chipekre támaszkodnának, amely immár 64 bites architektúrát és 8 magot kínálna a nagyobb teljesítmény érdekében. Azt még nem tudni, hogy ezek az új példányok milyen néven, milyen további jellemzőkkel és mikor jelennének meg, de az első félév valószínűnek tűnik.

A legnagyobb durranás természetesen az új zászlóshajó, az Xperia Z4 lenne, amely besorolásának megfelelően ütősebb specifikációval jelenne meg – ezzel pedig a Sony visszatérne a korábbi 12 hónapos menetrendhez, amelynek keretében évente csak egyszer jelent meg egy új generáció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #6
    Ez egész könnyen letesztelhető lesz. Amint megjelenik az erre épülő eszköz és tesztelhető a szuper lassított felvétel,akkor visszatérhetünk a dologra. Abban egyetértünk,ha kis felbontásban lesz csak képes a 480fps-re és a végén interpolálja FHD-ra az anyagot ott egyértelműen vacak eredmény fog születni. (Sz..ból várat ugye)
  • Sir Cryalot #5
    "Ilyen mértékű lassított felvétel teljes hd felbontásban való rögzítése pedig számomra azt mutatja,hogy nem egy gagyi teljesítményt kínáló chipről lenne szó"

    ennek javarésze lehet interpoláció is ami nem egészen annak számít (komolynak)
  • item #4
    Rendben,mutass még egy mobil SOC-ot ami képes erre. Az senkit nem érdekel,hogy egy weblapot 1 vagy 2 másodperc alatt jelenít meg. Az sem lényeges,hogy az antutu tesztben mennyi pontot ér el. Sőt tovább megyek,engem baromira nem érdekel,hogy egy alkalmazás milyen gyorsan töltődik be rajta. Ez általános teljesítmény nem? Engem jobban érdekel,hogy a multimédiás része mennyire erős. Ilyen mértékű lassított felvétel teljes hd felbontásban való rögzítése pedig számomra azt mutatja,hogy nem egy gagyi teljesítményt kínáló chipről lenne szó. Majd,ha a samsung meg a qualcom és társai is letesznek olyan megoldást az asztalra,akkor lehet beszélni,addig meg ez egy elég komoly teljesítménynek számít.
    Mutathatnál nekem olyan videó kamerákat és fényképezőket,melyek szintén képesek erre,persze nem a milliós kategóriában,hanem a széles körben elterjedt olcsónak számító megoldásokban.
  • dchard #3
    "480FPS-es lassított felvételek 1080P felbontásban. Ez azért elég komoly teljesítményt sejtet."

    Egy fix funkciós egység teljesítményéből nem lehet következtetni az általános teljesítményre.

    És valóban: legalább a belépő szintű LTE támogatása (cat 3) a középkategóriában most már alap elvárás. A telkók nagy része nem fogja felvenni a kínálatába (EU, USA) ha nincs benne LTE támogatás, mert nekik módfelett fontos, hogy offloadolni tudják a szénné terhelt 3G hálózatokat. Ez pedig jelentős piac.
  • Inquisitor #2
    " egy 1,3 GHz-es négymagos MediaTek MT6582 chipet "
    Régebbi nem volt beragadva? :D
    Mondjuk 4G-t meg külső MT vezérlővel tudhatna ez is.
  • item #1
    MT6595 és MT6795.. Lassan révbe ér ez a hajó is. Eddig csak az olcsó eszközökben volt ismert ez a gyártó,de ezek szerint szép kis szeletet vághat ki a közös tortából a mediatech is.

    480FPS-es lassított felvételek 1080P felbontásban. Ez azért elég komoly teljesítményt sejtet.

    Super Slow Motion
    Utoljára szerkesztette: item, 2015.02.21. 21:27:24