SG.hu

Az Ericsson már az 5G-t teszteli Japánban

Az 5G próbaüzemeken rendkívül nagy, 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el a 15 GHz-es frekvenciasáv használatával. A cég közleménye szerint az LTE fejlődése az 5G felé mind a felhasználók, mind az iparág számára nagyobb teljesítményt és új gép-gép (M2M) alkalmazásokat tesz lehetővé.

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DOCOMO és az Ericsson az idei évben az 5G technológia próbaüzemével bővíti hosszú távú együttműködését. A szolgáltató folyamatosan bővíti LTE hálózatait, jelenleg pedig az 5G fejlődés által jelentett felhasználói élményre és az új gép-gép (M2M) alkalmazásokra készíti fel azokat. Az új technológia alkalmazásának jellemzője a mobil szélessávú összeköttetések számának többszörösére emelése és a forgalommennyiség gyors növekedése lesz. Az 5G mindenki - és minden eszköz - számára lehetővé teszi a korlátlan információ-hozzáférést.

Az NTT DOCOMO tervei szerint az Ericsson 5G próbarendszerével rendkívül nagy, több mint 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el, több mint ezerszeresére növelve a rádióhálózat kapacitását a jelenlegi LTE hálózatokhoz képest. Az Ericsson kifejezetten az 5G próbaüzemre fejlesztett ki speciális antennatechnológiákat, amely szélesebb sávtartományokon magasabb frekvenciákon rövidebb átviteli időközt tesz lehetővé, továbbá alapsávos egységekkel felszerelt rádió-bázisállomásokat is.

"Az 5G kulcsfontosságú összetevője lesz az iparág fejlődésének, a hálózatba kapcsolt társadalom irányába, - mondta el Ulf Ewaldsson, az Ericsson vezető alelnöke és műszaki vezérigazgatója. - Rendkívül izgalmasak az NTT DOCOMO-val folytatott, a próbaüzemre vonatkozó együttműködésünk során vizsgált technológiák. Ez a jelenleg is tapasztalható iparági átalakulás fontos lépése". A próbaüzem az új antennatechnológiákon felül a következő technológiai területeket is lefedi: heterogén hálózaton alapuló makro- és mikrocellás architektúra, 15 GHz-es frekvenciasávot használó szélessávú kommunikáció, valamint nagy sebességű, nagy kapacitású átvitel.

Az Ericsson az NTT DOCOMO-val együttműködésben kültéri próbaüzemet hoz létre, amelyre a Japánban található Yokosukában kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!