MTI

Letöltendő börtön Angliában twitteres antiszemita tartalomért

A brit zsidóság jelentős része félelemben él az antiszemita erőszak fellángolása miatt, ezért a brit kormánynak meg kell kétszereznie az antiszemitizmus kiirtására tett erőfeszítéseit - mondta vasárnap a brit belügyminiszter.

Theresa May a 300 ezres brit zsidó közösség legnagyobb képviseleti szervezete, a Board of Deputies of British Jews rendezvényén vett részt, amelyen a párizsi vérengzés áldozatairól emlékeztek meg. May kijelentette: tudja, hogy nagyon sok brit zsidó aggódik családja, gyermekei, saját maga biztonságáért. A belügyminiszter külön is kitért az online felületeken terjedő antiszemita inzultusokra, amelyek a szavai szerint ugyanolyan fájdalmat okozhatnak, mint a hasonló, nem internetes megnyilvánulások. Ráadásul az internetes antiszemita tartalmak hosszú ideig hozzáférhetők, a Twitter üzenőportálon újból és újból terjeszthetők, és ezrek láthatják - mondta.

A konzervatív párti politikus megemlítette az ellenzéki Munkáspárt egyik zsidó alsóházi képviselőjét, Luciana Bergert, aki ellen nemrégiben antiszemita támadások hulláma indult a Twitteren. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben szabadságvesztést elrendelő bírósági ítéletek születtek. Hozzátette: a kormányzati szakértők már felvették a kapcsolatot a legnagyobb közösségi portálok képviselőivel és a rendőrséggel annak meghatározására, hogy miképp lehet fellépni az ilyen jelenségek ellen.

"Soha nem gondoltam volna, hogy megérem azt napot, amikor az Egyesült Királyság zsidó közösségének tagjai azt mondják: félnek továbbra is itt élni" - fogalmazott a brit belügyminiszter. Teheresa May egy minapi felmérésre utalt, amely kimutatta, hogy a brit zsidóknak több mint a negyede fontolóra vette a kivándorlást Nagy-Britanniából az erősödő antiszemitizmus miatt.

A Kampány az antiszemitizmus ellen nevű szervezet megbízásából a brit zsidó közösségen belül elvégzett átfogó közvélemény-kutatás adatai szerint a brit zsidóságnak több mint a fele úgy érzékeli, hogy az antiszemitizmus mértéke immár az 1930-as éveket idézi. A megkérdezettek 45 százaléka fenyegetve érzi magát és családját az iszlám szélsőségességtől, 58 százalékuk pedig nem bizonyos abban sem, hogy a zsidóságnak van hosszú távú jövője Európában.

A felmérés kiterjedt a nem zsidó brit lakosság érzelmeire is. A megkérdezetteknek felsoroltak négy olyan állítást, amelyek gyakran visszatérnek az antiszemita retorikában. A kutatási adatok szerint az e külön felmérésbe bevont britek 45 százaléka értett egyet legalább egy ilyen állítással. A legtöbben, 25 százaléknyian azt az állítást tartották igaznak, hogy "a zsidók sokkal inkább pénzhajhászok, mint más britek".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #8
    Akiknek itt igazán okuk van félni (és igen erősen haragudni), az a folyamatosan egy véleménynyilvánitás miatt börtönnel fenyegetett emberek! Ez NEM fogja a zsidók népszerűségét növelni, vagy hogy gondolják azok, akik letöltendő börtönt szabnak ki valakire a véleménye miatt?
    Jelen cikkből nem derült ki, hogy konkrétan mi volt az a szörnyűségesen bűnös vélemény. Pedig érdekes lett volna.
    Európa országai lassan kezdenek megindulni az 50-es évek Kubája felé. Ha így VÁLTOZNAK a dolgok, akkor 20 év múlva irigyelni fogjuk a kínaiak szabadságát!
    A hatóságok meg inkább próbáljanak meg VITÁBA SZÁLLNI a nekik nem tetsző véleményekkel
    HOGYAN LEHET AZ, HOGY AKIKNEK A SAJTÓ 95%-A A KEZÜKBEN VAN, NEM KÉPESEK VITÁBAN, ÉRVEKKEL SZEMBESZÁLLNI AZ ÁLTALUK "ANTISZEMITÁNAK" MINŐSÍTETT VÉLEMÉNYEKKEL?
    Szánalmas ócska hitvány az az igazság, amit börtönnel fenyegetve kell "alátámasztani"!
  • Archenemy #7
    "Na most egyik sem jelent tenyleges szabadsagot, de az egyik rendszerben nagyobb a tuleles eselye."

    Ez teljesen igaz, nyilván a nyugati világ jobb. Engem csak ez az álszentség zavar, mikor valaki "teljes szólásszabadságot szeretne", de közben meg betiltaná, ami neki nem tetszik. Ez hazugság. Akkor mondja ki, hogy nem teljes szólásszabadságot akar, hanem azt akarja, hogy keresztényt meg muzulmánt lehessen buzerálni, zsidót meg ne lehessen. Akkor legalább tudni lehet, merre hány lépés.
    Szerintem egyiket se kéne buzerálni, de hát én nem is vagyok a korlátlan szólásszabadság mellett (amibe pl. a rasszizmus, holokauszttagadás, stb. is beletartozik).
  • kvp #6
    A vilag fejlett reszen akkora a szabadsag, hogy mindenki azt ir amit szabad. A vilag kevesbe fejlett reszen senkit nem erdekel, hogy valaki mit ir vagy gondol, igy is ugy is megolik az embereket. Na most egyik sem jelent tenyleges szabadsagot, de az egyik rendszerben nagyobb a tuleles eselye. Mindenki dontse el melyikben.

    Az angolnak meg igazabol az a bajuk, hogy a lakossag jelentos resze kezd muzulman lenni (Londonban tobbsegben is vannak), tehat elobb vagy utobb sharia lesz. A zsidosag ezt teljesen jol latja, kenytelenek lesznek elmenekulni, mert a keresztenyekre meg ra lehet nyomni a politikai korrektseget, de a muzulmanokra nem igen.

    Az erintett lap pedig olyan szempontbol jelentos, hogy ok a liberalis ertekrendet kepviseltek, amivel nem ert egyet az iszlam jelentos resze (mondjuk a keresztenyek sem, de az senkit nem erdekel), ezert a provokaciojukra adott eltulzott valasz (a tamadas) esetleg felebresztheti az europai kultura onvedelmet. Bar latva a nepesedesi adatokat, nem sok eselyunk van.

    ps: En csak azt nem ertem, hogy miert pont most tamadtak, evekkel a kikepzesuk utan. Az valoszinu, hogy most jutottak fegyverhez, de honnan, hogyan es miert? Tovabba ki adta nekik es miert pont most? Gyakrolatilag azt sem lehet tudni, hogy a tamadas valodi elinditoja egyaltalan muzulman szelsoseges-e vagy csak behuztak a tamadokat a csobe mint a magyarorszagi ciganygyilkossagok elkovetoit.
  • Archenemy #5
    És ez tényleg így van ám! A terrortámadásokon viccelőt letartóztatják:
    http://www.independent.co.uk/news/people/quenelle-comedian-dieudonne-arrested-for-apology-for-terrorism-9976667.html
    Erre nem vonatkozik a "korlátlan szólásszabadság, ami akár provokatív is lehet"?
    A CH egyik szerkesztőjét kirúgják, mert a judaizmuson viccel:
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/4351672/French-cartoonist-Sine-on-trial-on-charges-of-anti-Semitism-over-Sarkozy-jibe.html
    Akkor most mégsem mindennel lehet viccelni?
    Szóval akkora álszentség ez, hogy egyszer a korlátlan szólásszabadság mellett állunk ki, másszor meg azért tiltsunk be ezt-azt. Nekem sokkal szimpatikusabb, mikor valaki kimondja, hogy nem, a szólásszabadság sem korlátlan, mert onnantól lehet azon vitatkozni, hogy hol legyenek a korlátai. Pl. kecskét dugó Mohamedet rajzolni tényleg olyan kibaszott szükséges-e, és tényleg ezt értették-e a 18. században a felvilágosodás-kori gondolkodók a szólásszabadság alatt.
    Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2015.01.19. 14:39:03
  • pignoris #4
    Milyen különös, hogy a Charlie Hebdo főszerkesztője is zsidó volt... és ha ők gyaláznak vallásokat akkor az szólás szabadság, ha valami írásos atrocitás éri a zsidókat akkor az durva antiszemitizmus és börtönbe velük... csak aztán nehogy megint valami nagy holokauszt legyen mire mindenkinek betelik a pohár.
    Mert aztán további 200 évre rátelepedhetnek a világ népeire, szedhetik befele a "holokauszt kárpótlást" a meg nem született fajtársaikért is, az év maradék kimaradt napjait pedig újabb emléknappal foltozhatják be.
    Nehogy aztán majd népirtásra adja a fejét, az óvodába a gyereknek pedig micimackó helyett azt vetítik ahogy markolóval tologatják a szikkadt testeket a tömegsírba, mondván ez nem szép dolog.

    ...gondolom akkor most én is antiszemita vagyok!?
    Utoljára szerkesztette: pignoris, 2015.01.19. 14:06:18
  • Archenemy #3
    TE IS!!!444!4! :D
  • Narxis #2
    Te antiszemita.
  • Archenemy #1
    Szerintem ide kommentelni is antiszemitizmus.