Berta Sándor

Stressz elleni sisak és alkalmazás

A Melomind nevű sisak 15 perc alatt elűzheti a stresszt és ellazíthatja a felhasználót.

A Thibaud Dumas és Yohan Attal által kifejlesztett fejfedő kicsit úgy néz ki, mint egy félkész kerékpáros sisak, amelynek hiányzik a védőborítása. A sisakot négy elektródával látták el és az elektroenkefalogramhoz (EEG) hasonlóan az agytevékenységet méri. A két tudós egy párizsi intézetben találkozott egymással és létrehozták a My Brain Technologies nevű vállalatot. Másfél éves kutatómunka után a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatták be az első terméküket, amely a Melomind nevet kapta.

A Melomind mögötti koncepció nagyon egyszerű: elég feltenni a fejfedőt, majd Bluetooth-kapcsolaton keresztül összekötni egy okostelefonon vagy táblagépen futtatható alkalmazással, s a sisak által mért adatok máris továbbítódnak a programba, amely elemzi azokat. A 15 perces használat során a felhasználó olyan zenét hallgathat, amely megnyugtatja és megszabadítja a stressztől. (Mindez persze némi ellentmondás, hiszen a digitális korszakban a technikai eszközök stresszt okoznak.)


Thibaud Dumas elmondta, hogy nagyon nehéz egy olyan sisakot készíteni, amely a széles tömegeknek is megfelelő, ugyanakkor egyszerűen kezelhető. A kifejlesztett alkalmazásban lekérhetők lesznek különböző statisztikák, amelyek dokumentálják a változásokat vagy éppen azt támasztják alá, hogy a kezelések nem voltak elég hatásosak. A Melomind legkésőbb 2015 végétől elérhető lesz és 285 dollárba fog kerülni. A hivatalos honlapon már lehetőség van előrendelésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #5
    Ez már a sokadik. ;)
  • Hoz_Hun #4
    "...a sisak által mért adatok máris továbbítódnak a programba, amely elemzi azokat. A 15 perces használat során a felhasználó olyan zenét hallgathat, amely megnyugtatja és megszabadítja a stressztől."

    Na most jól értem? A ketyere adatot gyűjt és a stressz oldó hatása mindössze annyi, hogy zenélget nekünk? Ennyi pénzért 600x elmegyek Thai masszásra, az sokkal stressz oldóbb.
  • matatom #3
    Hoppá, természetesen tüskéket akartam írni. :)
  • matatom #2
    Föképp azok a tüskák hathatnak nyugtatólag, amit az ember fejbörét szurják majd azalatt a 15 Perc alatt.
  • NEXUS6 #1
    Első lépés a totális tudatkontrol irányába.
    ;)