Berta Sándor

4 perc alatt adtak el 20 ezer Nokia N1 táblát

Parádésan indultak Ázsiában az eladások, a kínai kereskedőknél meglehetősen keresett a Nokia új táblagépe.

Kínában 4 perc és 2 másodperc alatt értékesítettek 20 000 darabot a Nokia N1 típusú tábla PC-ből és emellett további 566 438 készülékre érkezett előrendelés. A távol-keleti országban a 7,9 hüvelykes modell 1599 jüanba kerül, ami átszámítva kb. 60 ezer forint. A kereskedők a Xiaomi marketinglépését próbálták meg lemásolni és a Weibo nevű helyi közösségi hálózaton - csupán percekkel az eladás megkezdése előtt - hirdették meg január 8-án az akciót. A hír rendkívül gyorsan elterjedt, az akció csupán meghatározott darabszámú eszközre vonatkozott.


Az új táblát még tavaly novemberben jelentette be a finn gyártó. A termék az Intel Atom Z3580 processzorra épül, amelynek az órajele 2,3 GHz és ezt egészíti ki a 2 gigabájt RAM és a 32 gigabájt flashmemória. Az utóbbi mennyiségét ugyanakkor nem lehet memóriakártyával bővíteni. Az előoldali kamera 5, a hátoldali 8 megapixeles. A képernyő felbontása 2048 x 1536 képpont, míg az operációs rendszer az Android 5.0 Lollipop. A Nokia N1 az első olyan eszköz a piacon, amelyet már az USB C típusú csatlakozóval láttak el.

Az viszont továbbra is kérdéses, hogy a Nokia táblagépe elérhető lesz-e és ha igen, mikor Európában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)