Berta Sándor

Új böngészőt fejleszt a Microsoft

Akár új böngészővel is érkezhet a Windows 10 végleges kiadása.

A Microsoft új programot fejleszt, amelynek a belső kódneve Spartan és amely a ZDNet.com forrásai alapján nem az Internet Explorer 12-es verziója lesz, hanem egy önálló fejlesztés. Korábban Thomas Nigro, a VLC fejlesztője már a Twitteren nyilvánosságra hozta, hogy a cég egy teljesen új böngészőn dolgozik.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a Spartan külsőre hasonló lesz, mint a Chrome és a Firefox. Ugyanakkor eddig a szakemberek inkább abból indultak ki, hogy a Spartan az Internet Explorer 12 kódneve. Most kiderült, hogy néhány pontban lesz folytonosság az IE és az új szoftver között. Így például a Spartan tovább fogja használni a Microsoft Chakra nevű JavaScript-motorját és a Trident nevű saját fejlesztésű renderelőmotort, s nem a WebKitre fog épülni. Ezt támasztja alá a Neowin egyik anyaga is, amely szerint a Microsoft a Trident két különböző változatát is fejleszti.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Spartan egyelőre nem fogja leváltani az Internet Explorert, hanem a Windows 10 tartalmazni fogja mind az új programot, mind pedig az IE 11-et, így biztosítva a visszamenőleges kompatibilitást. A Spartan továbbá egyaránt működni fog a Windows 10-et futtató asztali és mobil rendszereken. Viszont egyelőre kérdéses, hogy mi lesz az új böngésző végleges neve. A Microsoft tavaly a Redditen már utalt arra, hogy sor kerülhet névváltoztatásra, mert ezzel akarja egyértelművé tenni, hogy az aktuális szoftver különbözik a múltbéli próbálkozásoktól. Mindenesetre az valószínűnek tűnik, hogy a Spartan nem lesz elérhető más operációs rendszerekre (Android, iOS).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #6
    Miért? A közlegény mindig tudja mikor kell vigyázzba vágni magát! :D
    Aztán ahogy öregszik az ember, egyre magasabb lesz, a rangja (és a tapasztalata) így aztán egyre ritkábban áll vigyázzba. :D
  • Major #5
    Ilyenkor a saját nemi szervedhez beszélsz?
  • tomboy013 #4
    Az IE11 is elég jó volt már(egy fél éve már csak azt használom) de azért kíváncsi leszek az Spartan-ra.
  • Keiichii83 #3
    Ez úton Jelezném az apró puhának: NE!

    Köszönöm
    Utoljára szerkesztette: Keiichii83, 2015.01.02. 23:22:26
  • FoodLFG #2
    vergődés, az van! loáll
  • ostoros #1
    No comment.