Berta Sándor

Ambíciózus terveket szövöget a Nokia

Az elképzelések között szerepel, hogy a Nokia Networks és az Alcatel-Lucent egyesülhet egymással.

A Nokia életében nemrég új korszak kezdődött és a társaság megpróbál nemcsak talpra állni, hanem sikeres is lenni. Ugyan eladták a telefonos részleget, de felmerült, hogy visszatérnek az okostelefonokhoz. Ez utóbbinál két megoldásról volt szó, az első a márkanév licencelése lehet, a másik pedig az, ha külső gyártók bevonásával dobnák piacra az új készülékeket. Nos, most felbukkant egy újabb ötlet, ami nem más, mint a Nokia Networks és az Alcatel-Lucent összevonása. A két vállalat már korábban is tárgyalt egymással egy lehetséges fúzióról, de az egyeztetések megszakadtak. A beszélgetések csak ősszel kezdődtek újra. Az egyesülés mellett szóba került az együttműködés is.

A két cég jelenleg a harmadik és a negyedik pozíciót foglalja el a hálózati piacon. Az Alcatel-Lucent előnye, hogy saját vezetékes technológiával rendelkezik. Amennyiben a kooperáció vagy a fúzió megtörténik, úgy a Nokia jobban az ügyfelei igényeihez igazíthatná az ajánlatait, s egyszerre kínálhatna vezetékes és mobil szolgáltatásokat.

A Manager Magazin értesülései alapján Rajeev Suri, a Nokia első embere azt is fontolgatja, hogy a cég megjelenne a viselhető termékek, például a fitneszkarkötők vagy az okosórák piacán. Ehhez már sikerült is megszerezni a szükséges tudást és tapasztalatot. A Nokia egyik szóvivője nem akarta kommentálni az információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dchard #6
    Például ekkor harapódzott el a pofátlan licencelési eljárásuk hálózati eszköz oldalon, no meg ekkor kezdett el olyan tróger dolgokat csinálni, mint a saját név alatt értékesített de egyébként átcímkézett valójában az NEC által gyártott RNC, ami a papíron létező kapacitásának a 60%-ánál bekoppant, ezért rövid úton ki is hajították. Maradjunk annyiban, hogy nem csak az olcsó félig-meddig lopott alapokon nyugvó kínai dömping, de az NSN hozzáállása is nagyban segített hazavágni saját magukat.

    Én úgy látom, hogy ezt lényegében sikerült maguk mögött hagyni, megtanulták a leckét, és bízom abban, hogy sikeresen vissza tudnak szállni a versenybe a hálózati eszköz oldalon (nem a telefonokén, arra esély nincs).

    Dchard
  • Zoli007 #5
    Miért volt elrontott a Siemenses társulás?
  • dchard #4
    Nem akarjátok megérteni azt az egyszerű tényt, hogy azért adták el a telefonos üzletágat mert lófaszt sem kerestek vele. Az Alctel-Lucent felvásárlásánál is a hálózati eszköz üzletág a lényeg (no meg a kismillió műszaki szabadalom amivel rendelkeznek) ,az összes többi nettó mellébeszélés és bullshit bingó. Belátható időn belül nem lesz a Nokiának telefonja, és ez egyáltalán nem baj, koncentrálhatnak arra amihez igazán értenek. Amúgy az új LTE-képes hálózati eszköz portfóliójuk meglehetősen jó és versenyképes., szerencsére sikerült maguk mögé tudni a Siemens-es meglehetősen elrontott házasság legtöbb negatív hatását ezen a fronton.

    Dchard
  • fergusonpapa #3
    Nokia n8? :DD alázza a többieket? Nem tudod mikből maradsz ki de jobb is. :D
  • Gauge #2
    Én a helyükben a a Jollát vagy a Meegot feléleszteném. Nem rosszak azok az oprendszerek. kell más szemléletű telcsi is, mint a droid vagy wp ( bár én a wp-vel nagyon meg vagyok elégedve)
  • Elemir #1
    Hiányzik is a piacról az fix...
    A Nokia N8-cam oda nem adnám a legtöbb húdeokos droidosért.
    Egyetlen ok van csak, a támogatás hiánya, emiatt megszűnnek a szolgáltatások.

    Viszont tudásra (nem proci és memória...) még most is lealázza a legtöbbet.
    Pl FM transmiter valami isten király, USB kábel pendrive olvasására, HDMI.
    A kamera még most sem elavult, sőt. Tárhely sem kevés már magában.
    Külseje még most is isten.

    Ja és 4 éves elmúlt, egy hibája sem volt. Bocs, volt, de az is mert T-s és nem gyári. de ez is orvosolva egy kis oprendszer cserével.
    Nem sok telefonra cserélném le.