Berta Sándor

Egyre jobban össze­olvad a flash­memória- és a merev­lemez-ágazat

A flashmemóriás meghajtók elterjedése miatt a merevlemez-gyártók igyekeznek felvásárlásokkal megerősíteni a pozícióikat.

A Western Digitalhoz tartozó HGST megvásárolta a Skyera nevű szilárdtest-alapú adattároló (SSS) megoldásokat szállító céget, hogy megerősítse a flashmemóriákkal kapcsolatos portfólióját. A kaliforniai vállalkozás elsősorban vállalati eszközöket szállít és emellett szoftvermegoldásokat is kínál a flashmemória rendszerekhez.

A Western Digital közölte, hogy a Skyerát teljesen integrálni fogják a HGST-be. A konszern nem hozta nyilvánosságra a vételárat és azt sem lehet tudni, hogy az ilyenkor szokásos kormányzati engedélyezési eljárás mikorra zárulhat le. A HGST a tranzakció kapcsán azt reméli, hogy ötvözni tudja majd a saját szilárdtest-alapú adattároló termékeit és a Skyera innovatív flashmemórián alapuló platformját. Mike Cordano, a HGST elnöke elmondta, hogy a Western Digital és a Skyera között hosszú távú stratégiai kapcsolat volt.

A flashmemória-szegmens egyre fontosabb a merevlemez-gyártóknak is. Az SSD-meghajtók egyre több területen jelennek és hatalmas fejlődési lehetőségek vannak bennük, ugyanakkor a winchesterek továbbra is fontosak és ezen a területen sem állnak le a fejlesztések. Stephen J. Luczo, a Seagate elnök-vezérigazgató kijelentette, hogy a cég jövőre már 8, illetve akár 10 terabájt tárolókapacitású háttértárolókat is kínálhat az ügyfeleinek, de a tárolókapacitás növeléséhez komoly befektetésekre lesz szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #6
    "de most akkor a windózt rakjam ssd-re, a gamét meg hdd-re, vagy fordítva?
    gyorsan bebútol a windóz, dehát ha hdd-ről csinálja, se tart tovább mint 2 perc
    vagy a játékot, hogy gyorsan töltődjön be, meg a mentések is?"

    A valasz az, hogy mindkettot. A kulso merevlemezre meg a biztonsagi mentest az SSD-rol es a kis sebesseget igenylo adatokat (pl. filmek, tomoritett archivok).
  • TomecK #5
    Játékok :), de jó, hogy neked ez a problémád . . .
  • RAZOR27 #4
    mit aggódnak :D

    majd ki kartelezik ezt is mint a CRT monitorokat annó
  • Tarathiel2 #3
    Hát ha nincs hely mindkettőnek, akkor egyértelműen a windózt. A sok kis apró vacakkal, driverrel, .dll-lel szüttyögés sokkal jobban fekszik az SSD-nek, mint a játékok sokgigás file-jai. Mentések és beállítások nagy része meg úgyis az Appdata mappába megy manapság, beállítasz biztonsági mentést HDD-re vagy felhőbe és kész.
  • barret #2
    Jó az a 15 éves vinyó a képen,mert azok még ma is MŰKÖDNEK :)
  • SirBubu #1
    az örök dilemma:

    de most akkor a windózt rakjam ssd-re, a gamét meg hdd-re, vagy fordítva?

    gyorsan bebútol a windóz, dehát ha hdd-ről csinálja, se tart tovább mint 2 perc

    vagy a játékot, hogy gyorsan töltődjön be, meg a mentések is?


    és ha beszarik az ssd? a wint csak könnyebb újrahúzni, mint egy gamét nulláról elkezdeni. vagy nem?