SG.hu

Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az EPAM

Az együttműködés keretében a felsőoktatási intézmény új kompetencia központtal és modern laborral bővül, emellett nemzetközi projektmunka lehetőségeket biztosít az egyetem mindhárom képzési ciklusában (BSc, MSc, PhD) jelen levő hallgatói számára. A felek egyúttal a duális képzés elindítását tűzték ki célul, ami hosszú távon is biztosíthatja a minőségi informatikai szakemberképzést.

Ünnepélyes aláírással egybekötött laborátadón lépett életbe az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems közötti stratégiai megállapodás, mely a hazai szoftverfejlesztés, valamint szoftverfejlesztői és tesztelői képzés minőségének fenntartását és javítását célozza. A megállapodással az Óbudai Egyetemen létrejött az EPAM Kompetencia Központ, melynek elemeként avatták fel az EPAM labort.

A közlemény szerint a 25 új számítógéppel felszerelt tanterem korszerű infrastrukturális hátteret biztosít a szoftverfejlesztés elméleti és gyakorlati képzéseihez, melynek tudásanyagát vállalati szakértőktől sajátíthatják el a hallgatók. A két fél további célja a képzési paletta bővítése - a már meglévő tesztelés és automatizálás kurzusok mellett - többek között az adatbázisok, illetve „big data” területen.

A partnerség keretében az alap- és mesterképzés tantárgyainak oktatásán túl az EPAM 3-6 hónapos nemzetközi projektmunka lehetőséget kínál a doktori iskola hallgatóinak, továbbá a vállalat az egyetemi oktatók képzésében, fejlesztésében is támogatást kíván nyújtani. Mindezen felül az Óbudai Egyetem és az EPAM közös célként határozta meg egy duális képzés elindítását, és a felek közösen pályáznának hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben is.

Az 1993-ban alapított EPAM Systems (NYSE: EPAM) mára világszerte 11 000 IT szakembert foglalkoztat. Magyarország mellett jelen van az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban, Hollandiában, Szingapúrban, Fehéroroszországban, Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban, Lengyelországban, Bulgáriában, Hongkongban és Ausztráliában. Amerika legjobb kis vállalatait összegző 2013 Forbes listán a 20 leggyorsabban növekvő tech csillag között 2. helyen szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!