MTI

Számítógépeket adományozott iskoláknak az Opel

Száznyolcvan számítógépet adott át a régió tíz régióbeli oktatási intézmény vezetőjének november elején Solt Tamás, a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója.

Dános András, az Opel Magyarország kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint az adományban részesült iskolák között szentgotthárdi általános iskolák, gimnáziumok és szakiskolák vannak, de kapott a számítógépekből több zalaegerszegi, körmendi és szombathelyi műszaki szakközépiskola is. Hangsúlyozta: a cég Európában, ezen belül Magyarországon is a gazdaság egyik meghatározó szereplője, gazdasági súlyának megfelelően a társadalmi felelősségvállalás a cégfilozófia meghatározó eleme.

A közlemény szerint az Opel szentgotthárdi gyára régóta szoros kapcsolatot ápol a régió oktatási intézményeivel, szakemberei segítségével közreműködik a tanulók gyakorlati tudásának elmélyítésében, adományaival pedig hozzájárul a gyakorlati oktatás magas színvonalának fenntartásához. Emlékeztetett arra, hogy 2013 decemberében a Szentgotthárdon gyártott, legújabb generációs Opel motorokból adományozott a cég közép- és felsőfokú, műszaki oktatási intézményeknek. Az Opel Szentgotthárd számára a munkaerő-utánpótlás szempontjából kiemelt jelentősége van az oktatási intézmények támogatásának.

A szentgotthárdi gyár folyamatos bővülése következtében, - a Flex projekt 2010-es indulása óta is - már több száz dolgozót vettek fel, a jövő év végéig pedig további 500 új munkatárs felvételét tervezik. A 700 milliós beruházással létesült Flex gyár sorain közepes méretű, benzines és dízelmotorok és kisméretű benzinesek gyártása zajlik. A rugalmas technológiának köszönhetően a különböző típusú motorok gyártására ugyanazokon a sorokon nyílik lehetőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!