Berta Sándor

Samsung - búcsú a ChatON-tól?

A dél-koreai társaság lehetséges átszervezése kihatna a kínált szoftverekre is.

A tervezett intézkedés a mobil üzletág és a hardverek mellett számos programot is érinteni fog. A cég néhány munkatársa azt nyilatkozta, hogy a videószolgáltatás mellett megszüntethetik a 2011-ben bevezetett ChatON nevű kommunikációs szolgáltatást, amelyet eredetileg a Skype vetélytársának szántak és amely számos okostelefonra, valamint táblagépre előre feltelepített a vállalat. A ChatON-t elvileg több tízmillióan használták, ugyanakkor a valóságban sokkal kevesebben éltek ezzel a lehetőséggel - ezt megerősítette a Samsung egyik illetékese is, aki azt mondta, hogy a valódi felhasználói tábor ennél sokkal kisebb. A dél-koreai óriáscég egyelőre azt vizsgálja, hogy miként lehetne az üzenetküldő részleget a leghatékonyabb módon lekicsinyíteni, ugyanis jelenleg alig termel nyereséget.

A ChatON jelenleg több mint 120 országban és 63 nyelven érhető el. A szoftver számos platformon használható, köztük van az Android, az iOS és a BlackBerry. A ChatON előnye, hogy alkalmazáson belüli vásárlásokkal lehet bővíteni és a segítségével rövid szöveges üzeneteket, illetve MMS-eket is lehet küldeni. A Samsung állítólag ezt a piacot lépésről lépésre, régióról régióra, fokozatosan hagyná el - a hivatalos álláspont szerint a szolgáltatás továbbra is elérhető lesz az egész világon.
* A mobil üzenetküldési platformok piacát jelenleg - 35 százalékos részesedéssel - a WeChat uralja, a szolgáltatásnak több mint 600 millió regisztrált használója van. A második helyen a WhatsApp, a harmadikon a Facebook, míg a negyediken a Skype található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SupraMKIII #2
    +1
    Remélem hogy megszűnik az, hogy a vadiúj telefon gyakorlatilag használhatatlan az előtelepített programot tömegétől. Ráadásul ezek a romban vannak, tehát hackelés nélkül levenni sem lehet. Annó a Note1 is kb a duplájára gyorsult egy üres rommal, a Note3-ról pedig 30 feletti programot töröltem le: Ezek csak azok voltak, amiket tuti hogy soha az életben még csak elindítani sem fogok...

    Ez a fajta értéknövelés lényegében értékcsökkentés...
  • Armagedown #1
    Eleve felesleges volt előtelepíteni