Berta Sándor

A Skype babérjaira tör a Samsung

A dél-koreai konszern hamarosan mobil kommunikációs szolgáltatást indít. A cél az, hogy a ChatON nevű megoldás az iOS 5-ben bemutatkozó iMessage és akár a Skype méltó vetélytársa legyen.

Az új programról a The Wall Street Journal számolt be. A mobil kommunikációs szolgáltatások piacán sok szereplő található, elég csak az iOS 5-ben debütáló iMessage szoftverre gondolni, amelynek a segítségével híreket, üzeneteket, fotókat és videókat küldhetnek majd egymásnak az Apple készülékek használói. A ChatON egy hasonló megoldás lehet. Az elképzelések szerint a kliensalkalmazást a Samsung összes újonnan kiszállított okostelefonjára előre telepítenék, függetlenül attól, hogy azokon az Android vagy a Bada operációs rendszer található. Emellett a dél-koreai társaság külön letölthetővé is teszi majd a programot.


A hosszú távú tervek között szerepel, hogy a ChatON más platformokon is használható legyen, így az Android- és a Bada-kompatibilis változatok mellett hamarosan elkészül majd az iOS- és a Blackberry-kompatibilis verzió is. A cél az, hogy a szolgáltatást minél többen fedezzék fel és használják rendszeresen. A Samsung egyik szóvivője közölte, hogy a kliensalkalmazás elvileg minden mobiltelefonon és táblagépen használható lesz.

A ChatON letölthető verziója októberben lesz elérhető. A kérdés az, hogy vajon az új szoftver képes lesz-e kiváltani a Skype-ot, az iMessage-t, vagy az éppen a Skype által nemrég felvásárolt és az Egyesült Államokban rendkívül népszerűnek számító GroupMe-t. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a ChatON alkalmas lesz-e csoportos beszélgetések lebonyolítására. Az új kommunikációs program a világ 120 országában és 62 nyelven lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • JMáté #10
  Újabb divatmajom. Elterjedt egy nagyon hülye divat: felvesszük ezt a világ gondjaiba belefáradt mindenhez értő parasztgyerek stílust, elmondjuk mindenkiről hogy milyen képmutató, meg jaj, a gonosz nagyvállalatok kizsákmányolják az embereket, meg egy csomó ilyen közhelyes elcsépelt baromságot, és nagyon értelmiséginek érezzük magunkat.
  Fel kéne nőni gyerekek.
 • fergusonpapa #9
  én IM+ használok mobilon,igygenessen is ugyanolyan használható mint a fizetös verzioja,legalább 10 messengert lehet elérni egyszere,kis adatforgalmommal.

  minek nekem más?
 • item #8
  Igen valóban
 • hurkaur #7
  Sir Ny-t nem kell komolyan venni, nvidia karija van es axe dezodort hasznal.. ez mindent elmond.
 • Sir Ny #6
  Mekkora egy faszkalap vagy. Mindenki tudja, hogy az IRC a legjobb.
 • cloud.strife #5
  Szarra való újdonság, de legalább a hasonló jelzős cég benne van a hírben. Nehogy elteljen egy nap hogy pl. megtudjuk hogy ők legyártották a világ legkisebb Cmos-át. LOL
  Kár hogy azt a hírt nem mentettem le.... szokásos kóreai marketing..... :/
 • sanyicks #4
  van már egyetlen. xmpp(chat) jingle-vel (voip) kiegészítve. Nyílt forráskód titkosítás, p2p kommunikációt is tud, van egy rakás szerver, gugli is ezt használja a gtalkban. Egyébként a fácsebúk cset is xmpp a voip nemtudom mi.
 • item #3
  Nocsak látom nem vagyok egyedül a véleményemmel...
 • viasz #2
  Szívemből szóltál!
  Most mondjam, hogy lájk? :D
 • item #1
  Erre is annyi szükség van mint az FB-re semennyi,nemhogy egyetlen nagy platformot hoznának létre és egyesítenék a rendszert. Szitu: Te fent vagy a ChatON-on nem,de fent vagyok iMessage-en hm most,akkor én is regisztráljak oda?? Persze, de van FB meg skype,meg google+ meg viber és group me meg msn accom is,ezekkel mi lesz? Semmi az iMessage a király,nem te hülye vagy a skype és az msn a király ,nem mind a ketten hülyék vagytok mert a viber és a google+ a király! Elég legyen ostoba banda az FB örök,a többi monnyon le, kérem kaccsojja ki.