Gyurkity Péter

Azonnal képeket nyomtat egy telefontok

A Polaroid-élményre épít egy új kezdeményezés, amely fél perc alatt nyomtatná ki fotóinkat.

Az instant kamera évtizedeken keresztül meghatározó szereplő volt a fotózás területén, bár a legtöbben valószínűleg a nyolcvanas és kilencvenes évek termékeire emlékeznek, amelyek a Polaroid cég jóvoltából terjedtek el széles körben. Egy francia kezdeményezés most ezt az élményt támasztaná fel új köntösben, illeszkedve a modern idők slágertermékeihez.

Az egyszerűen csak Prynt névre keresztelt cég egy olyan telefontokkal állt elő, amely befogadja a legnépszerűbb okostelefonokat, az azokon tárolt fotókat pedig gyorsan, alig néhány másodperc alatt kinyomtatja, egy miniatűr nyomtatóra, valamint az abban tárolt tintára és papírra támaszkodva. Az illetékesek ígérete szerint egy olcsó, mindenki által könnyen használható megoldással állnak majd elő, amely tömegeket hódíthat meg, bár ez utóbbival kapcsolatban több kérdőjel is marad, tekintettel arra, hogy a legtöbben ma már egyértelműen digitális formában tárolják fontosabb tartalmaikat, azok kinyomtatására pedig meglehetősen ritkán kerül sor, különösen ha az okostelefonokkal készített fotókra gondolunk.


A vállalat mindenesetre jövő év elejére tervezi saját Kickstarter-kezdeményezésének meghirdetését és elindítását, ennek keretében az első támogatók 99 dolláros áron juthatnak majd hozzá az először elkészülő példányokhoz. A jelenleg rendelkezésre álló prototípus egy kisebb digitális fényképezőgépre hasonlít, a külalak valószínűleg a végleges példányokon sem változik majd. Ez a korai változat nagyjából egy perc alatt nyomtatja ki a kijelölt fotókat, ám ezen még igyekeznek gyorsítani, reményeik szerint pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő darabok esetében sikerül majd 30 másodpercre leszorítani a nyomtatáshoz szükséges időt. Maga a tok 10-30 lapot hordoz magában, ezeket nyilván nekünk kell majd pótolni.

Az első változat 4 hüvelykes okostelefonokat fogad be, de tervezik a nagyobb testvérek elkészítését is. Érdekesség, hogy amennyiben a mellékelt alkalmazással készítünk fotókat, ez egy rövid videóval egészíti ki azt, amelynek révén később a kinyomtatott fotókat (a kamera elé tartva azokat) egy videót is megtekinthetünk, mozgóképes élménnyel egészítve ki a papíron megjelenő tartalmat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)