Berta Sándor

A gyors­éttermeknél is terjed a mobil fizetés

A pénzügyi szolgáltatók és az IT-cégek a gyorséttermek piacán is szembekerülnek egymással.

A PayPal bejelentette, hogy a jövőben a szolgáltatást a Burger King is elfogadja fizetési megoldásként. A kooperációnak köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy a megrendelt ételeket a mobil készülékük és a szolgáltatás segítségével fizessék ki.

A vásárlóknak csupán annyi dolguk lesz, hogy a megrendelésüket egy erre a célra szolgáló alkalmazással adják le, amely iOS és Android operációs rendszerekre is letölthető. A tranzakció lezárultát követően kapnak egy kódot, amit be kell mutatniuk a kasszánál az ételek átvételekor. A Burger King az új rendszert még az idén be akarja vezetni az Amerikai Egyesült Államokban lévő egyes gyorséttermeiben, majd jövőre már az összes tengerentúli üzlete támogatná az új szolgáltatást. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendszer például az európai Burger Kingekben elérhető lesz-e és ha igen, mikortól. 2012 óta Franciaországban már létezik hasonló szolgáltatás, igaz ott a PayPal partnere a McDonald's.

A hír egyúttal azt is jelenti, hogy a gyorséttermek területén egymás vetélytársa lett a PayPal és az Apple. A pénzügyi szolgáltató és a gyorsétterem-hálózat ugyanis ezzel a lépéssel egyértelműen az Apple és a McDonald's szövetségére reagált. A két társaság két hónappal ezelőtt közölte, hogy együttműködnek ezen a területen és a céljuk az, hogy a készpénz nélküli fizetést közösen tegyék egyszerűbbé. A kaliforniai óriáscég a szeptember elején bemutatott Apple Pay rendszert akarja alkalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!