Gyurkity Péter

Európában is jön a legvékonyabb okostelefon

A kínai gyártó idén bemutatott megoldása eltérő néven, ám azonos jellemzőkkel érkezik.

Még július második felében adtunk hírt arról, hogy a kínai Gionee az addigi legvékonyabb okostelefont dobja piacra, megdöntve a korábbi rekordot. Hamarosan be is mutatták az Elife S5.5 névre keresztelt fejlesztést, amely nevének megfelelően mindössze 5,55 mm-es vastagsággal jelent meg, ezt pedig az Elife S5.1 bejelentése követte, amely a cég elképzelésének megfelelően még tovább, 5,15 mm-re csökkentette a külső burkolat ezen adatát. Ez utóbbi készülék most Európában is elérhetővé válik.


Egyszerre több forrás is beszámolt arról, hogy a brit KAZAM dobja hamarosan piacra az Elife S5.1 okostelefont, pontosabban egy annak megfelelő másolatot, amely az ő kínálatukban a Tornado 348 nevet kapja. A cég szintén viszonylag kevésbé ismert a régióban, ám egyre több eltérő megoldást mutatnak be, ezek pedig – egyelőre inkább a szigetországban – egyre népszerűbbek, bár a látványos áttörés egyelőre elmaradt. Ezúttal nyilván a fent is említett jellemzőre építenének a nagyobb siker érdekében.


A Tornado 348 az eredeti változattól nem sokban tér el, mondhatnánk, hogy annak tökéletes másolata – ezzel az amerikai példát követik, hiszen a tengerentúlon a BLU nemrég az Elife S5.5-öt dobta piacra Vivo IV néven. A most megjelenő példány egy 4,8 hüvelykes, 720p felbontást támogató AMOLED-érintőképernyőre támaszkodik, amelyet egy 1,7 GHz-en futó nyolcmagos MediaTek chip, egy 8 és 5 megapixeles kamera, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, egy legfeljebb 32 GB-os microSD-kártya, 3G-elérés, valamint egy 2050 mAh-s akkumulátor egészít ki, az Android 4.4.2 KitKat és egy évre szóló garancia kíséretében, ami a kijelző cseréjét is magába foglalja.

A kereskedelmi ár a szigetországban 250 font, ami nagyjából 400 dollárnak felel meg – a megjelenés november közepén esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • izotop #2
    18 ezerért jó lesz! :-) vagyis lenne
  • barret #1
    Én már várom az 1 mm vastag telefont :)
    Nekem ugyan nem kell ilyen vastag kéménytégla :D