Berta Sándor

Egymillióan tesztelik a Windows 10-et

Az operációs rendszer előzetes kiadásának kipróbálása miatt eddig több mint egymillióan regisztrálták magukat.

A két héttel ezelőtt bemutatott Windows 10 megpróbálja egyesíteni a különböző platformokat, ugyanakkor nemrég ismertté vált, hogy a szoftver gyakorlatilag a felhasználók minden tevékenységét naplózhatja. Az előzetes verzió kíváncsi nemcsak a nevekre, az e-mail címekre, a beállításokra, a böngészési előzményekre, hanem akár az összes szöveges és hangos bejegyzésre is. Nos, mint kiderült ez az adatgyűjtés a felhasználói élmények összegzése szempontjából mindenképpen hasznos volt.

Joe Belfiore, a Microsoft operációs rendszer részlegének alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy a több mint egymillió regisztrált tesztelő eddig több mint 200 000 visszajelzést fogalmazott meg. A tesztelők többsége professzionális felhasználó és amint arra a Microsoft előzetesen számított is, a többségük igyekszik aktívan részt venni a szoftver továbbfejlesztésében.

A visszajelzések között számos ötlet és javaslat volt. A legfontosabb javaslatok listáját a társaság nyilvánosságra is hozta, így bárki jelezheti, hogy támogatja-e a felmerült elképzeléseket. A Microsoftot ugyanakkor meglepte, hogy a tesztelők nagy része élesben, nem pedig virtuális környezetben használja a Windows 10-et. A felhasználók 64 százaléka feltelepítette a számítógépére az új operációs rendszer előzetes változatát, azaz nem csupán néhány perces benyomást szereznek róla. Ráadásul a 68 százalékuk minden egyes nap legalább 7, 25 százalékuk 25 vagy még több, míg 5 százalékuk 68 alkalmazást futtat rajta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elemir #1
    Bocs, de ha tényleg írni akartatok volna, akkor azt is lefordítjátok.