Gyurkity Péter

Befutott a Lumia 735

Az Egyesült Királyság után itthon is kapható a szeptemberben bemutatott, LTE-vel érkező megoldás.

A Microsoft még a szeptember eleji IFA alatt mutatta be két új megoldását, amelyek a Nokia telefonos részlegének felvásárlása révén immár házon belüli megoldásként jelennek meg. Mindketten az úgynevezett selfie-képek készítésére helyezik a hangsúlyt, ám a 735 emellett már az LTE-elérést is támogatja.

A hét végén több brit forgalmazó, így például a Carphone Warehouse is megkezdte a Lumia 735 forgalmazását, ők ezt némileg kedvezőbb, alig 200 fontos áron teszik – kétéves hűség esetén havi 17 fontot kell fizetnie az itteni vásárlóknak, bár ezért cserébe a legkisebb adatcsomagokat kínálják, ami az LTE esetében nyilván nem eredményezi a gyorsabb elérések teljes kihasználását. A készülék az Egyesült Királyság mellett Ausztráliában, Malajziában, valamint a szomszédos Írországban is most rajtolt el, számos egyéb európai ország pedig szintén sorra került a hétvégén, így hazánk sem maradt ki ebből a körből.

Ami a hardveres összetételt illeti, a Lumia 735 egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontást támogató OLED ClearBlack kijelzőre támaszkodik, amelyet a Gorilla Glass 3 felület, egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400 chip, 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, legfeljebb 128 GB-os microSD-kártya, egy 6,7 megapixeles (ZEISS optikával ellátott) hátoldali, valamint egy 5 megapixeles elülső, 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas kamera, a már említett LTE-elérés, NFC és Bluetooth 4.0, valamint egy 2220 mAh-s akkumulátor egészít ki. A készülék pontos mérete 134,7 x 68,5 x 8,9 mm, súlya 134,3 gramm.

A kontinens országai számára a Microsoft 219 eurós árat ajánl.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!