Gyurkity Péter

Újabb óriás okostelefon Ázsiából

A Meizu is piacra dobta saját óriását, amely ingyenes kiszállítással globális szinten is elérhető.

A Meizu neve nem túl gyakran bukkan fel a szaksajtóban, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a kínai gyártó nincs igazán jelen az egyéb régiókban, különösen ami Európát és Észak-Amerikát illeti. Most egy méretes készülékkel jelentkeznek, amelynek terjedését ingyenes kiszállítással igyekeznek elősegíteni.

A Meizu MX4 egy 8,9 mm vastag burkolatot kapott, ami kedvezőnek mondható, különös tekintettel arra, hogy a telefon egy 5,36 hüvelykes IPS-kijelzőre támaszkodik, amelyet a Gorilla Glass 3 felület véd, és amely érdekes módon 1920 x 1152 pixel felbontást és 418 ppi pixelsűrűséget támogat. Ehhez a MediaTek gyors, MT6595 jelzésű chipje társul, amely az ARM big.LITTLE architektúráján alapul, ennek megfelelően összesen 8 mag (4 2,2 GHz-es Cortex-A17 és szintén 4 1,7 GHz-es Cortex-A7 mag) található meg benne – ezek akár egyszerre is futhatnak, az optimális teljesítmény érdekében.


A hardveres listán emellett a 600 MHz-en futó PowerVR G6200 grafikus vezérlő, 2 GB LPDDR3 RAM, egy szintén méretes, ezúttal 3100 mAh-s akkumulátor, egy hátoldali, 20,7 megapixeles Sony Exmor RS IMX220 szenzorral ellátott f/2.2 LED Flash kamera, valamint annak 2 megapixeles (Sony IMX208, f/2.0) előlapi társa szerepel még. A belső tároló mérete alapesetben 16, illetve 32 GB, maga a készülék pedig 48 ezer pontot ért el az AnTuTu benchmark tesztjén, ami szintén nem lebecsülendő.

Az MX4 a cég saját oldalán megrendelhető, a kiszállítás maga (a vámok és egyéb költségek nélkül) ingyenes, a telefonért a belső tároló méretétől függően 449, valamint 489 dollárt kérnek el – hűségszerződés értelemszerűen nincs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #1
    szép csúszósnak tűnik a háta, gyárilag be is kenhetnék már valami sikosítóval, hogy minél könnyeb lehessen sz@rrá törni.