Berta Sándor

Jövőre lesz elérhető a Sony okos szemüvege

Számos részlet derült ki a japán elektronikai konszern okos szemüvegéről és lassan lezárul a Morpheus virtuális valóság szemüveg fejlesztése is.

A Sony SmartEyeglass prototípusa az információkat egy 419 x 138 képpontos felbontású monokróm kijelző segítségével jeleníti meg. A képernyő maximális fényessége 1.000 cd/m2, míg fényáteresztő képessége 85 százalékos. A készüléket a gyártó ellátta többek között 3 megapixeles kamerával, amely legfeljebb 640 x 480 pixel felbontású videókat tud készíteni; gyorsulásmérővel, giroszkóppal, iránytűvel, fényességmérő szenzorral és mikrofonokkal. Emellett van IEEE 802.11b/g/n szabványú WLAN-modul és Bluetooth 3.0-támogatás is.

Érdekesség, hogy az elemeket, az érintőszenzort, egy további mikrofont és a beépített hangszórót egy külön modulban helyezték el, amit kábellel kötöttek össze a készülékkel. A SmartEyeglass súlya a modul nélkül 77 gramm, míg a modul súlya 44 gramm. Az okos szemüveg az Android 4.1 vagy frissebb operációs rendszerrel használható, de a videofunkciók igénybe vételéhez legalább Android 4.3-ra vagy újabb verzióra van szükség. A Sony egyúttal elérhetővé tette a prototípushoz a szoftverfejlesztői csomagot is.


A vállalathoz kapcsolódó hír, hogy Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke elmondta, hogy a Morpheus nevű virtuális valóság szemüveggel kapcsolatos fejlesztési munkák már 85 százalékban lezárultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    a buta szőkéken egy sima szemüveg is 100 pontot okosít...
  • kvp #2
    Az epson teljes kepernyos, szines, desktop modban is hasznalhato, mar kaphato megoldasahoz kepest szanalmasan keves, raadasul a latoter aljara teve, csak szurkeskalas kepkent meg a mostani google glass szintjet sem eri el. (minden mas gyarto pedig mar reg tulhaladta) Szerintem ezt nagyon nem gondoltak vegig a marketingesek, de a mernokok sem.

    Az epson megoldasa:
    http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Landing/moverio-bt-200-smart-glasses.do
  • CairoJack #1
    Mint egy falat kenyér, úgy hiányzik... jah, mégsem...
    (Mondjuk, ha meg tudná oldani, hogy bármely random csaj feje helyére montírozza a fiatal Angelina Jolie-t, akkor megveszem).
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.09.22. 18:14:00