MTI

A londoni rendőrséget képzi a Kaspersky Lab

A kiberbűnözés visszaszorításához nyújt szakmai támogatást a londoni rendőrségnek a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat - közölte a Kaspersky Lab.

A brit National Fraud Intelligence Bureau (NFIB) adatai szerint a csalások jelentős részét - tíz közül hetet - valamilyen módon már az interneten keresztül követik el. Az ilyen eseteket azonban bonyolult és szokatlan természetük miatt nem csak hogy megakadályozni, de egyáltalán felismerni sem könnyű feladat. London város rendőrsége ezért a Kaspersky Lab biztonsági szakértőinek segítségét kérte a rendőrtisztek szakmai képzéséhez. Az Egyesült Királyság rendvédelmi szerveinél a maga nemében első kibervédelmi képzési program keretében a rendőrtisztek elsajátíthatják az internetes bűncselekmények felismeréséhez és kinyomozásához szükséges szakismereteket.

Új ismereteik birtokában a rendőrtisztek képesek lesznek felismerni és felgöngyölíteni a magánszemélyeket érintő online vásárlási csalásoktól kezdve a vállalatoknak nagy anyagi kárt okozó célzott támadásokig az internetes bűncselekmények legkülönbözőbb fajtáit. A kiberbűnözés elleni hatékony fellépést szolgáló kezdeményezést a rendvédelmi szervekről a későbbiekben a nagyvállalatokra is ki fogják terjeszteni annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság gazdaságának legfontosabb szereplői elsajátíthassák a kibertámadásokkal szembeni védekezés hatékony eszközeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!