HENT hírlevél

Nagyon megdobta a sorozatok illegális letöltését az Emmy díjátadó

Egy kutatás adatai azt mutatják, hogy az Emmy díjátadó ünnepség több jelölt sorozat illegális letöltéseinek számát megnövelte. A díjnyertes “Totál Szívás” letöltőinek száma egyik napról a másikra 400 százalékkal megnőtt a reflektorfény következtében, és a legtöbb jelölt műsort is fokozott érdeklődés kísérte a torrent oldalakon.

Az emberek különböző okok miatt töltenek le TV műsorokat és más médiamegjelenéseket. Az elérhetőség fontos tényező, mint ahogy az ár is. Egy másik lényeges mozgatórugója az illegális letöltéseknek a figyelem vagy promóció a hagyományos médiában. Ez utóbbit illusztrálja egy új kutatás, amit a kalózkodást ellenőrző cég, a CEG TEK végzett. Azt állapították meg, hogy az Emmy díjra jelölt TV-sorozatokat jelentősen többen töltötték le a díjátadó után.

A cég 50 Emmy díjra jelölt műsor kapcsán figyelte meg a BitTorrent használóinak tömegét, és azt tapasztalta, hogy hirtelen megnőtt a az illegális letöltések aránya. A Breaking Bad sorozat részeinek letöltése, amely megnyerte a legjobb dráma sorozat díját, valamint számos egyéb egyéni díjat, 412 százalékos növekedést mutatott a díjátadó után.

Az illegális letöltők száma legalább 340 százalékkal megnőtt az Emmy másnapján az alábbi sorozatok esetében: A törvény nevében, Kártyavár, Homeland: A belső ellenség, Híradósok. Ezek a csúcsértékek szokatlanok a CEG TEK szerint, akik megjegyzik, hogy a megfigyelt 50 műsorból 47 esetében nőtt a megosztók száma. „Általában az illegális letöltések száma hétvégente nő meg, de a megfigyelt 50 műsorból 47 esetben a növekedés az Emmy díjátadónak köszönhető” - nyilatkozta a CEG TEK műszaki igazgatója, Jon Nicolini.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MasterMason #1
    Le kell csukni őket. Minden olyan színészt le kell csukni börtönbe kell zárni, amelyik a kalózkodást és internetes bűnözést segíti elő. :P

    A torkánál kell megragadni ezt kérdést és a felbujtókra kell lecsapni. ;)