Berta Sándor

Okos­telefonokat is készít a Vestel

A török gyártó a háztartási berendezések és a televíziók után új területen próbálja ki magát.

A Vestel elsősorban Törökországban ismert és több mint 1200 kereskedő forgalmazza a cég mosógépeit, hűtőszekrényeit, konyhai eszközeit, televízióit és beltéri egységeit. A Törökországból exportált televíziók 90, míg a háztartási eszközök 30 százalékát a társaság üzemeiben gyártják. A gyártó - mely tavaly már közel 3,3 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el - immár okostelefonokat is készít. A Vestel készülékeit Európában általában a különböző szupermarketek forgalmazzák.

"Sok áruházlánc árulja már a termékeinket. Beszélünk velük, hogy az okostelefonjainkat is értékesítenék-e, hiszen végeredményben ilyen eszközök is vannak a kínálatukban" - nyilatkozta Turan Erdogan, a konszern vezérigazgatója a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA).


Törökországban minden okostelefont luxusadóval sújtanak. A Vestel okostelefonjai 5, illetve 5,5 hüvelykes képernyővel vannak felszerelve és 649, illetve 899 török lírás (átszámítva 228 és 315 eurós) áron kaphatók. A Venus X és a Venus V sports Európában szeptember 22-től kerül a boltokba.

Erdogan tisztában van azzal, hogy erős vetélytársakkal kell megküzdeniük az okostelefon-piacon, de nem tart tőlük. Számára logikus volt, hogy a Vestel ezen a területen is megjelenik, mert jelenleg is építenek például internetezésre alkalmas okostévéket, így az okostelefonok készítése számukra viszonylag egyszerű dolog volt. A konkurenseik közül például az LG és a Samsung is gyárt mind televíziókat, mind okostelefonokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esemve #1
    "Törökországban minden okostelefont luxusadóval sújtanak."

    Ott sem okosabbak a politikusok...