Gyurkity Péter

Nem dob piacra saját okostelefont a Tesco

A cég inkább meglévő táblájára és annak utódaira koncentrál, ebben lát nagyobb fantáziát.

Május elején még arról számoltunk be, hogy a Tesco a számára hazai piacon a saját tábla után egy okostelefont is bemutatna, hogy még inkább megkapaszkodjon a mobil és hordozható eszközök szegmensében. A jelek szerint a tervek megváltoztak, az okostelefon ugyanis végül mégsem jelenik meg.

A cég hivatalos blogjában bukkant fel egy friss bejegyzés, amely a mobil eszközökkel kapcsolatos terveket boncolgatja. Ebből kiderül, hogy a viszonylag népszerű és sikeresnek bizonyult Hudl tábla közvetlen utóda alig néhány hét múlva megjelenik, a cég pedig a jövőben inkább erre a vonalra koncentrál. Saját okostelefon megjelenésére innentől kezdve nem számíthatunk, mert a vezetés indoklása szerint a mobilpiac túlságosan kompetitív, a verseny az utóbbi hónapokban itt még jobban kiéleződött, vagyis nem sok esély látszik arra, hogy sikerrel meg tudnának kapaszkodni ezen a számukra új területen.

Eredetileg egy kifejezetten olcsó, ám 4G LTE-elérést támogató készüléket szerettek volna elkészíteni, ennek sikeres bemutatkozásában azonban már nem bíznak. Érdemes megjegyezni, hogy a tavaszi bejelentés óta többek között olyan megoldások is felbukkantak az itteni piacon, mint például a Motorola Moto G, vagy éppen a Microsoft Lumia 635, ezek pedig szintén a vékonyabb pénztárcájú felhasználókat vették célkeresztbe. A képet némileg összezavarta, hogy a nemrég elbocsátott Philip Clarke ex-vezérigazgató a Samsung Galaxy S5-höz hasonlította a készülőben lévő Hudl okostelefont, amely a kedvező ár elérését szinte lehetetlenné tette volna, a valódi helyzetet azonban már nem ismerhetjük meg, mivel a cég inkább a táblára, valamint eredeti szerepkörének betöltésére szeretne fókuszálni.

A Hudl 2 tábla mindenesetre állításuk szerint minden területen előrelépést jelent majd, legyen szó a kialakításról, a méretről, vagy akár a szolgáltatásokról – hamarosan kiderül, hogy mivel is készültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    torrentezni
  • SupraMKIII #1
    Valaki mondja már el, hogy mi a rákos köszvényért olyan fontos, vagy egyáltalán minek kell olcsó telefonra 4G és LTE?!?!
    Torrentezni? online HD vagy 4K fimet nézni?!?! Teljes szerver parkokat tükrözni?