MTI

A Jobbik néma riasztórendszerrel szerelné fel a mentőket

A Jobbik néma riasztórendszerrel szerelné fel a mentőszolgálatot, amelynek segítségével jelezhetnék, ha támadás éri őket.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke budapesti sajtótájékoztatóján azonnali védelmet tartott szükségesnek a mentőszolgálat dolgozóinak. Szavai szerint a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének javaslatát felvállalva azt szorgalmazzák, hogy szereljék fel a szolgálat valamennyi egységét olyan néma riasztórendszerrel, amelyet zsebben, ruhában el lehet rejteni és támadás esetén hangtalan riasztást lehet vele leadni a mentésirányítás felé, amely aztán értesíti a hatóságot.

Az ellenzéki politikus ezt rövid távú megoldásnak nevezte, hozzátéve, hogy a helyzet hosszú távú rendezéséhez a probléma okainak mélyebb elemzésére van szükség. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a korábbi támadásokat felidézve jelezte: pártja megoldási javaslatai között szerepel a büntető törvénykönyv szigorítása is, amely szerint a jelenlegi 1 és 5 év közötti szabadságvesztés helyett 2 és 8 év közöttit szabnának ki azokra, akik közfeladatot ellátó emberekre támadnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gothmog #8
  A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak szankcionálása folyamatosan napirenden van, és amennyire tudom, már most is elég szigorú elbírálás alá esik.
  Ez a hír viszont semmire nem jó, csak tesztelni a közvéleményt, meg generálni a hangulatot. Ezzel az erővel kitehetnétek olyan hírt is, hogy "Az alsódorozsmai Éva presszó törzsvendégei szerint, az összes cigányt el kellene küldeni a kőbányába. . Aha. És? Ja, önkorm választások a nyakunkon, indul a kampány, a jobbiknak muszáj etetni a szavazóit. Meg legalább lesz pár cigányozós komment a hír alatt, amire lehet mutogatni -mindkét oldalról-, hogy lámcsak, Magyarországon rasszizmus van.
  Amire nincs válasz, hogy mi a FASZT keres ez a hír az sg.hu IT/Tech rovatában...
  Utoljára szerkesztette: gothmog, 2014.08.11. 12:49:21
 • stremix #7
  :D
 • Amergin #6
  Mivel mindannyian tudjuk, hogy melyik jól körülhatárolható, meglehetős fajtajellegeket mutató társadalmi csoportról is van szó (polkorrekt volt?), támogatom, hogy az adófizetők költségén vásároljunk nekik lakókocsit azzal a feltétellel, hogy visszatérnek a hagyományaikhoz, őseik életmódjához és elutaznak egy európai körútra. A határok amúgy is "légiesek", könnyű eljutni Brüsszelbe, Párizsba, netalán Londonba, és a "fejlett és művelt" Nyugat tárt karokkal várja majd őket.
  Ez mindenkinek jobb lenne:
  1. Itt fasisztamagyarországon a mocskos rasszista, a múlt szörnyűségeiből fikarcnyit sem tanuló, intoleráns magyarok között úgy sem tudnak érvényesülni, mert a magyarok irígyek a tehetségükre és a szorgalmukra, ezért kirekesztik őket.
  2. Nyugaton sokkal jobb a "megélhetés" azokban a "szakmákban", amihet ők értenek
  3. A művelt Nyugat példás bemutatót tarthat majd nekünk rásszistáknak, hogy hogyan kell elfogadni a másságát eme 'ember'csoportnak.
 • kvp #5
  A nema riasztas tenyleg csak kenyszer megoldas. Alternativa lenne a mentosok megfelelo allando vedelemmel ellatasa is. (pl. fegyveres kisero) Sajnos a tarsadalom viselkedesenek megvaltoztatasa nelkul nem sokat er az egesz.

  A buntetesek szigoritasa is megoldas, szerintem pl. a kenyszermunka (atnevelo taborok) lenne a jo megoldas. Nem fix buntetesi idovel, hanem akkor tavozhat az elitelt ha hozzaerto pszihologusok szerint is sikerult az atneveles. 2x visszaeses eseten meg nem hisznek neki tobbet.
 • Amergin #4
  Jááj! Rááásszizmus!! ÁÉJRÁÓÚPÁÁÁ, SÁGÍÍÍÍCSSS!!!
 • Myers #3
  Aki mentősre, orvosra támad, azt nem kellene ellátni. Mentő megfordul, szirénázva elhúz. Aki meg tűzoltóra, annak a vagyonkáját meg hagyni kéne leégni. Egyszerű.
 • gothmog #2
  "IT/Tech"...
  ühümm.
  aha.
  értem.
  ...
 • mrzed001 #1
  Szerintem meg mindenkit aki mentősre támad, vagy mentőből lop (pl a GPS-t szokták) kikötni egy napra a főtéren, és 20 bot vagy korbácsütés ... alkalmanként duplázva.