SG.hu

Sokat vár az LG a G3-tól

A dél-koreai cég eddigi legjobb telefonja, melybe minden tudásukat belerakták, ráadásul ára is meglepően kedvező.

A vállalat hazai képviselete egy hónapja, a nemzetközi bejelentéssel párhuzamosan már rendezett egy találkozót, ahol a nem végleges példányokat meg lehetett tapogatni, most pedig sort kerítettek a hivatalos magyarországi bemutatóra is. A sajtótájékoztatón Piro Péter értékesítési vezető elmondta, hogy a készülék nálunk július 4-től lesz kapható, a nemzetközi ötös választékkal ellentétben három színben (pezsgőarany, selyemfehér és metálfekete) kerül be mindhárom mobilszolgáltató és a műszaki boltok kínálatába.

Mivel a dél-koreai piacon rendkivüli sikerrel startolt, ott 5 nap alatt százezer darabot adtak el, így itt is bizakodóak az eladásokat tekintve. Az ár alapján erre megvan minden okuk: a T-Mobile listaáron, előfizetés nélkül 160 ezer forintért kínálja, azaz jóval olcsóbb a riválisok vezető termékeinél. (Ugyanitt például a Samsung Galaxy S5 és a HTC M8 190ezer, a Sony Xperia Z2 pedig 202 ezer forint.)

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Végigfutottak a - valószínűleg minden olvasónk számára már ismert - részleteken, mint az 5,5 collos méret és a világszerte elsőként kapható Quad HD kijelző. Ez a HD felbontás négyszerese, 2560x1440 pixelt jelent, ami messze veri az Apple "retina" marketingtalálmányát és a Full HD-hez képest is majdnem kétszer annyi képpontot jelent. A méret miatt aggódókat azzal nyugtatta meg, hogy a keret nélküli dizájn miatt alig szélesebb a telefon a korábbi 5,2-es G2-nél, és továbbra is valamivel a phablet kategória tagjai alatt van. Hátlapja a vezeték nélküli töltés biztosítása miatt speciális fémhatású műanyag. "Minden kutatás és felmérés azt mutatja, hogy a hátlapi gombok nagyon beváltak." - mondta.

Klikk ide! Klikk ide!

Egy "hagyományos" készülékkel összehasonlítva mutatta be a 13 megapixeles kamerát segítő lézeres autófókusz-rendszer gyorsaságát és a 3000 mAh-s akkumulátor nyújtotta hosszú üzemidőt (cserélhető!). Fotózáskor a telefon egyszerre fókuszál és exponál, a rázkódást optikai képstabilizátor csökkenti. Az előlapi kamera szelfi módot kapott, ami annyit jelent, hogy önmagunk lefényképezéséhez elég ökölbe szorítanunk a kezünket a telefon előtt, és az három másodperccel később exponál.

Klikk ide! Klikk ide!

Az indítóképernyővel kifejezetten elégedett. "Előszeretettel használok mindenféle külső fél által készített launchert, mindig keresem a funkciókat, amelyeket nem tettünk bele az LG-be, de a G3-nál annyira jó lett a kezelőfelület, hogy ez az első telefon ahol nem használok ilyet." - mondta Piro Péter. A telefonba való belépésnél pontok összekötése helyett használhatunk személyes koppintási kódot is, ami egy lépésben aktiválja és oldja fel a képernyőt. Adataink védve maradnak egy számítógéphez csatlakoztatva, mivel az nem mutatja meg automatikusan a fájlok előnézetét, ha pedig akarjuk, a G3-mat távolról is letilthatjuk, a rajta lévő adatokat törölhetjük.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Méhes László termékspecialista az intelligens billentyűzetet emelte ki, melynek mérete igény szerint változtatható, ezáltal csökkenti a beviteli hibák számát, a leggyakrabban használt szimbólumokat pedig hozzárendelhetjük egyes billentyűkhöz. Ha sok használaton kívüli fájl vagy alkalmazás gyűlik össze a készüléken, az automatikusan rákérdez, hogy szeretnénk-e azokat törölni. Az intelligens értesítés nem csupán időjárás-előrejelzést mutat, hanem javaslatot is tesz az aznapi időjárás szerinti öltözködésre. A kijelző védelmére készített tok előlapján kör alakú kivágás van, ezen át felnyitás nélkül is láthatjuk az időt (kedvünkre konfigurálható kinézetben), továbbá definiálhatunk hat leggyakrabban használt alkalmazást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #3
    Várhat is, mert az a gyanúm, hogy veszek egyet :)
  • lived #2
    Sok év után ez az első telefon ami megfogott engem.
    Fontolgatom is hogy beszerzek 1-et.
  • Skyline #1
    Lassítani kéne mert a Sony/Samsung szintjére kerülnek egy idő után... Nem kéne mert a G1 és G2 minden tekintetben lemossa akkor aktuális telefonjait, főként ár/érték kategóriában...
    Jó lenne ha nem náluk is a nevet kéne megfizetni meg a hype-ot...