Berta Sándor

Az utolsó pillanatban fújta le a Microsoft a Surface Minit

Egyelőre teljesen bizonytalan a projekt sorsa, a készülék bevezetését elhalasztották és kérdéses, hogy valaha is piacra dobják.

A DigiTimes tajvani IT-portál szerint a lépés valóban az utolsó pillanatban következett be, ugyanis a beszállítóktól kiszivárgott, hogy a Surface Mini teljesen kész volt, a tesztelési szakasz lezárult, így gyakorlatilag bármikor be lehetett volna mutatni. Az amerikai társaság ráadásul minden a gyártás előkészítésével kapcsolatos költséget már előre kifizetett és a beszállítók, illetve a többi partner részéről minden feltétel adott volt a gyártási folyamat beindításához.

A Surface Mini 7,5-8 hüvelykes érintőképernyővel és ARM chippel, valamint Windows RT 8.1 operációs rendszerrel és OneNote programmal is ellátták volna. A csomag részét képezte volna egy digitális toll is, ez utóbbi Surface Pro 3 kézikönyvéből derült ki. A Microsoft valószínűleg a 7 és 8 hüvelykes tábla PC-k alacsony, 50-100 dolláros ára miatt gondolhatta meg magát, és mivel nem akart beszállni a kisebb méretű táblagépek piacán folyó kemény árversenybe, ezért inkább leállította a készülék piacra dobását.

Az óriáscég korábban azt remélte, hogy a vásárlók jobban fogadják a kisebb táblagépeket, amelyek gyártása ráadásul jóval olcsóbban valósítható meg. A mostani hír megerősíti a májusi információt, igaz, akkor arról volt szó, hogy a Microsoft menedzsmentje elhalasztotta a készülék kifejlesztését és piacra dobását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!