Berta Sándor

Új Surface-modellek várhatók

A készülékek várhatóan tavasszal kerülhetnek a boltokba.

Brad Sams, a Petri.com szerkesztője bennfentesekre hivatkozva szellőztette meg, hogy a Microsoft jelenleg a Surface Book 2 és a Surface Go modelleket követő eszközökön dolgozik. Az új Surface Book 3 végfelhasználói változata az nVidia egyik közelebbről meg nem nevezett, 16xx sorozatú GeFore GTX grafikus chipjére, míg az üzleti ügyfeleknek szánt verziója nVidia egyik Quadro grafikus chipjére épülhet majd. Érdekesség, hogy az aktuális modell is lehetőség kínál arra, hogy GeForce GTX chippel vásárolja meg valaki.

Sams ugyanakkor rámutatott, hogy a Surface Book 3 készülékek 15 hüvelykes kijelzőkkel felszerelt kiadásainál az nVidia grafikus chipek választása csupán opció lesz. A Quadro grafikus chipek elsődleges célja egyébként a mesterséges intelligencia és gépi tanulás számítások elvégzésének támogatása lesz, továbbá ezek az eszközök gyakorlatilag mobil munkaállomásokként fognak működni.

A Surface Book 3 kívülről nem sok dologban fog különbözni a korábbi modellektől és az Intel 10. generációs processzoraira épül majd. Brad Sams szerint a Microsoft piacra fog dobni egy 32 gigabájt memóriával ellátott változatot is - a jelenlegi készülékek maximum 16 gigabájt memóriával vannak ellátva. Továbbá elvileg elérhető lesz egy 1 terabájtos SSD-s kiadás is. A korábbi árakhoz képest nem várható nagy változás, így a Surface Go körülbelül 399, míg a Surface Book 3 13,5 hüvelykes képernyővel szerelt verziója 1400 dolláros áron érkezhet.

Az mindenképpen Sams értesüléseit támasztja alá, hogy tavaly sem a Surface Book, sem a Surface Go termékcsalád nem újult meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!