Gyurkity Péter

Itt a Microsoft Surface Go 2

A kisebb táblát nagy fanfár nélkül jelentették be, viszont a külső és a belső is változott.

Repül az idő, kissé nehéz elhinni, hogy a Microsoft 7 évvel ezelőtt indította útjára a Surface-családot, annak első tagjával. Tavaly ősszel már a hetedik generáció mutatkozott be, most viszont hivatalosan is bejelentették a legkisebb és legszerényebb változat frissítését, amely több érdekes változással futott be.

Az április végén közzétett értesülésekben már nagyobb kijelzőről olvashattunk, amit több másik hardveres részlet egészített ki. Nem is ért tehát nagy meglepetés minket, amikor a cég maga ismertette a főbb jellemzőket, eszerint ugyanis tulajdonképpen ugyanazon fizikai formátumba sikerült egy nagyobb, ezúttal 10,5 hüvelykes kijelzőt belepasszírozni, amit elsősorban a káva további visszaszorításával értek el. A pontos felbontás 1800 x 1200 pixel helyett már 1920 x 1280 pixel, bár a 3:2-es képarány nem változott, viszont a pixelsűrűség 217-ről 220-ra emelkedett – ezt nyilván nem igazán fogjuk érzékelni a mindennapokban. A chip tekintetében két választásunk van, itt a Pentium Gold és egy nyolcadik generációs Core m3 bukkan fel, ez utóbbi esetében már 64 százalékos gyorsulást ígérnek az eredeti modellhez képest.


Az üzemidő szintén javult, legalábbis a cég által közzétett adatok alapján, itt ugyanis ők maguk 9 helyett már 10 órás folyamatos használatot ígérnek, természetesen egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor pontos méretét nem ismerjük, viszont a készülék súlya nem növekszik jelentős mértékben, ez utóbbi 544 gramm lesz, legalábbis azon változatoknál, amelyek kizárólag WiFi-kapcsolatot támogatnak. A memória legfeljebb 8 GB, a tároló mérete 64 vagy 128 GB, míg a hátoldalon egy 8, az előlapon pedig egy 5 megapixeles kamera helyezkedik el. Az iker-mikrofon a minőség javítását teszi lehetővé, itt megmarad a jack-dugó, amihez microSD, az USB Type-C, illetve 2 wattos sztereó hangszórók csatlakoznak, a Dolby Audio jelenléte mellett.

A hivatalos megjelenési dátum május 12., az ár 400 dollártól indul, ami egészen 630 dollárig emelkedhet, nyilván a tároló és a memória méretétől, valamint a chip típusától függően. Kapható lesz viszont egy még drágább, 730 dolláros példány is, amely LTE-A elérést és 128 GB-os SSD-meghajtót kínál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!