Berta Sándor

Fitnesz­­szolgáltatást indíthat a Google

A kaliforniai IT-cég olyan platformot hozna létre, amely összegyűjtené és felhasználhatóvá tenné az emberek edzéseinek adatait.

A Google célja az, hogy az új szolgáltatás keretében megszerezze a sport-karkötők, lépésszámlálók, okosórák és az okostelefonok segítségével gyűjtött információkat. A szolgáltatás az Apple HealthKit, illetve a Samsung Sami platformjának konkurenciája lesz - mindegyik cég természetesen a saját megoldását szabványosítaná. Az elképzelést - amelynek neve stílusosan Google Fit - várhatóan a hónap végén rendezendő fejlesztői konferencián ismerteti majd a társaság. Miután egyre több gyártó érdeklődik e terület iránt, illetve jelenik meg ezen a területen, így a Forbes magazin értesülései alapján a Google egy olyan ajánlattal akar előállni, amely közös és egyúttal platformfüggetlen alapot jelent a különböző fitneszadatok hozzáférése szempontjából.

A Google Fit fő elemét azok a nyílt forráskódú alkalmazásprogramozási interfészek jelenthetik, amiket a június 25-én és 26-án rendezendő Google I/O fejlesztői konferencia keretében mutatnak majd be. A Forbes emellett számos megbízható bennfentes forrástól úgy értesült, hogy a rendezvényen bejelentik azt is, hogy a konszern ezen a területen kikkel fog együttműködni. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy a Google Fit az Android része lesz vagy külön alkalmazásként lesz elérhető. A Google I/O programjában lesz néhány előadás, amelyek kifejezetten a viselhető termékekkel foglalkoznak majd. Bármelyik változat is valósul végül meg, a felhőplatformokhoz való kapcsolat mindenképpen központi szerepet fog játszani a fejlesztésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #3
    Van ilyen már n+1.

    - Adidas miCoach
    - Endomondo
    - Nike+

    Nekem a miCoach vált be nagyon. Egyszerűen pazar a cucc. Nem csak futásra/futáshoz jó, de ezernyi edzésprogram van benne... ma pl. direkt futóknak kiagyalt sérülés megelőző edzést nyomtam telóval + miCoach app, de létezik sebesség, állóképesség meg még tonnányi edzés vagy edzésterv.

    Részletes leírás, videós instrukciók és offline is szuperül működik és elég hozzá egy 25.000 Ft-os droidos teló is.

    Jah és free...
  • dyra #2
    A Google és az adatbázisai no meg az NSA. Ezt is kihagyom.
  • Omega #1
    Ebben a hírben azt látom, hogy a számítástechnikában sokszor csak utólag derül ki, hogy mire lesz jó valami, vannak hasonló próbálkozások, de azokat inkább hagyjuk. Ha megcsinálnák ezt profin létrejöhetne egy nagy adatbázis, ami objektív adatok gyűjtését tenné lehetővé, ezt pedig a korábbiaktól megbízhatóbb kutatási célokra lehetne használni. Edzésmódszerek, diéták, orvosi célú kezelések, stb... hatékonyságának megállapítására. Sok-sok táplálékkiegészítő valós hatásainak felmérésére is lehetne, senki se tudja objektíven megállapítani, hogy egyáltalán igaz -e amiért eládják, a csodatápot, fogyasztótablettát, stb.-t.