Berta Sándor

A Virgin Galactic iránt érdeklődik a Google

A Virgin Galactic nevű űrhajózási vállalkozást 2004-ben hozta létre Sir Richard Branson milliárdos és Burt Rutan. Az IT-konszern tulajdonrészt szerezne a cégben.

A Google a kiszivárgott információk szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat Bransonékkal és a tervei szerint kész 30 millió dollárt befektetni a társaságba azért, hogy így szerezzen 1,5 százalékos tulajdonrészt. A Virgin Galactic tulajdonosai között megtalálható az Aabar Investments, amely 280 millió dollárt fizetett 32 százalékos tulajdonrészért.

Az is kiderült, hogy a Google később több százmillió dollárt fektetne be egy olyan közös vállalatba, amely hozzáférést biztosítana számára a Virgin Galactic technológiáihoz. A befektetés mellett szólhat, hogy Larry Page és Sir Richard Branson jó barátok, s korábban a Virgle nevet is együtt jegyeztették be, gondolva egy lehetséges jövőbeli üzleti együttműködésre.

A Virgin Galactic elsődleges célja tudományos missziók indításának lehetővé tétele, illetve az űrturizmus jövedelmező üzletté alakítása. A projekt kiválóan illeszkedne a Google eddig nyilvánosságra hozott terveibe. Az elmúlt hónapokban ismertté vált például a Loon projekt, emellett a cég áprilisban megvásárolta a Titan Aerospace-t, illetve néhány nappal ezelőtt a Skybox Imaging nevű céget is. A vállalat további milliárdokat szánna a műholdas internetprojektjére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!