Berta Sándor

A Nokia is felvételeket készít az utcákról

A finn cég a Google és a Microsoft példáját követi, így a felhasználók még pontosabb térképeket használhatnak majd.

A Nokia a Here nevű térképszolgáltatásához készít fotókat a világ különböző városainak utcáiról. A társaság megjelentette az ütemtervét, amiből kiderül, hogy melyik hónapban mely városokat keresik fel kamerás gépkocsijai. Egyúttal kiderült az is, hogy mindenkinek lehetősége lesz kérvényezni az ingatlanjáról készített képek törlését.

A rendszámokat és az arcokat automatikusan elrejtik. A bajor adatvédelmi hivatal rámutatott, hogy a Nokia autóin jól olvasható lesz a Here felirat és a felvételeket legkorábban hat hónappal a rögzítésük után megjelentetik. A programnak köszönhetően a Google Térkép és a Bing Maps után újabb online térképszolgáltatás alapulhat a városok utcáiról készített képeken.

Ebben a hónapban és júliusban a Nokia járművei Koppenhágában, Helsinkiben, Turkuban, Párizsban, Rómában, Berlinben, Amszterdamban, Oslóban, Madridban, Stockholmban, Isztambulban, Londonban, Manchesterben, Abu-Dzabiban, Buenos Airesben, Rio de Janeiróban, Santiago de Chilében, Bogotában, Dél-Afrikában, Dél-Koreában, Ausztráliában, Tajvanon, Thaiföldön, Mexikóvárosban és az Amerikai Egyesült Államokban lesznek úton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nnyiti #1
    Most lemaradtam? Nem úgy volt hogy a Microsoft felvásárolta a Nokiát? Minek csinál magának egy konkurencia térképszolgáltatást?