Berta Sándor

Feladja könyvolvasó-terveit a Barnes & Noble

A Samsung és az amerikai könyvkereskedő cég a jövőben együttműködik a tabletek területén.

A Samsung és a Barnes & Noble közös közleményben jelentette be a kooperációt. A két társaság első közös fejlesztésű termékének neve Galaxy Tab 4 Nook lesz, vagyis ötvözi a két márkanevet és augusztustól lehet majd kapni az Amerikai Egyesült Államokban. Az új készülék 7 hüvelykes lesz, a hardvereket a Samsung, míg a Barnes & Noble az olvasószoftvert biztosítja. Ugyanakkor a táblagép operációs rendszere egyelőre kérdéses, hiszen a közleményben nem szerepel az Android neve.

A megállapodás azt jelenti, hogy a Barnes & Noble befejezi a hardverekkel kapcsolatos tevékenységét. A cég elmúlt negyedéves számaiból kiderült, hogy a hardverek területén a bevétel 50,4 százalékkal csökkent, ezért a részvényesek drasztikus intézkedések meghozatalát szorgalmazták. A Barnes & Noble alkalmazásokat és az elektronikus könyveket is magába foglaló részlegének bevétele 26,5 százalékkal csökkent a tavalyi évhez képest. A tervek alapján csak a Nook GlowLight nevű elektronikus könyvolvasó maradna meg.


A cég vezérigazgatója, William Lynch tavaly még vidáman mutatta be az új Nookot

A vállalat azt reméli, hogy a kooperációnak köszönhetően legalább a digitális tartalmakkal kapcsolatos üzletág helyzetén javíthat, míg a Samsung egy új partnerrel gazdagodott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a_n_d_r_e_w #1
    Pedig a jo oreg nook touch a legjobb reader. Kar ertuk.