Gyurkity Péter

Máris frissült a Nokia Lumia 630

A legnépszerűbb WP-okostelefont leváltó utód egy újabb változata bukkant fel, dupla memóriával.

A Nokia még májusban dobta piacra a Lumia 630 okostelefont, amely az eddig magasan legnépszerűbbnek bizonyuló 620-as típust hivatott frissíteni, illetve leváltani. Egészen pontosan egy páros megjelenéséről van szó, hiszen az eredetileg megjelent, lassan mindenhol elérhetővé váló 630 3G-elérést, illetve opcionális dual-SIM funkciót kínál, míg a 635 ezt 4G-eléréssel kiegészítve, ám dual-SIM opció nélkül teszi. Az immár a Microsoft tulajdonában lévő gyártó egy hivatalos grafikával igyekszik alátámasztani a készülékek létjogosultságát, ám eközben már be is mutattak egy harmadik példányt.


Kínában ugyanis felbukkant a Lumia 638, amely egyik korábbi pletykában, illetve a hivatalos bejelentésekben sem szerepelt. Ez a készülék a hardveres összetételt tekintve szinte mindenben megegyezik a két, már korábban bemutatott változattal, ám kétszer akkora memóriát (1 GB RAM) kínál, 4G LTE-eléréssel, illetve dual-SIM opcióval, vagyis az eredeti páros egy érdekes kombinációjaként jelenik meg. Sajnos azt egyelőre nem tudjuk, hogy a 638 vajon Kínán kívül is megjelenik-e (előfordulhat, hogy az ázsiai országnak szánt exkluzív megoldásról van szó, amelyre már volt korábban példa a gyártó háza táján), ezt azonban még nem vehetjük biztosra.


Nokia Lumia 638

Ahogy azt említettük, az egyéb hardveres jellemzők megegyeznek a közvetlen elődökével, így a kijelző egy 4,5 hüvelykes ClearBlack példány, a támogatott felbontás itt is FWGA (854 x 480 pixel), a processzor feladatait egy Qualcomm Snapdragon 400 chip látja el, mégpedig négymagos kiszerelésben, 1,2 GHz-es órajelen, a belső tároló mérete pedig 8 GB. Ez utóbbit microSD révén akár további 128 GB-tal bővíthetjük, a megfelelő üzemidőről egy 1830 mAh-s akkumulátor gondoskodik, míg a hátoldalon egy 5 megapixeles kamera kapott helyet. A szoftveres oldalon a Windows Phone 8.1 fut, hiszen a Lumia 630 volt az első olyan készülék, amely alapesetben is az új verzióra támaszkodik.

Az ár Kínában 192 dollárnak felel meg, remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy az egyéb piacok is megkapják-e a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MrSpock #4
  Egyéni szoc.problem ki mit miért nem vesz. Nem kell mindenhol hangoztatni,hogy tepsi,és minek ekkora. Én meg nem rontom a szemem tovább a miniképernyőkkel. Na akkor most ki apukája erősebb? :-) Mindenki azt vesz amit akar,és megengedhet magának. Ha nem talàl akkor lehet nem a cégek a hibásak. Van választék rendesen. Én tuti wp. telóra cserélem a jelenlegi minidroidom. 630asnak nem érzem a létjogosultságàt. Kicsit izmosíthatták volna még.
 • tomboy013 #3
  Jöhetett volna a 630 ilyen hardverrel, nem is értem miért ugrott egy kategóriával lentebb az 520 szintjére. Bár az OS-nek mindegy az gyönyörűen fut ilyen hardveren is, szerencsére nem egy laggtenger mint a hasonló kategóriájú droidos telefonok. Mondjuk ha valaki olcsó telefont akar aminél felhasználói élmény is van nem csak idegbeteg lesz tőle az ember akkor inkább Lumia 520-at ajánlanék neki az azért jóval olcsóbb mint a 630 és tud mindent amit az tud sőt még támogatva is lesz egy ideig.
 • CairoJack #2
  mármint worst
 • CairoJack #1
  Mindazon túl, hogy WP-t soha többet (wors OS ever):

  Why choose 4" screen, when you can have 4,5" screen" ?

  Talán azért, mert baromira nem akarok egy nyomoronc tepsi magammal hordani? A (számomra) használható méret valahol 3,5 - 4 col között van, mára ez a katagórai teljesen eltűnt. Ha néha napján mégis kijön egy-egy ilyen teló, zicher, hogy valami hányadék hardver van benne. Fél giga RAM, 3MP kamera, még egy nyomoronc vakut se tudnak rátenni. Undorító!!
  Addig nem veszek okostelót, míg ki nem hoznak egy méltó utódot az Xperia U-nak. Addig felejtsenek el. A trendeket nézve ez viszont nem most lesz. Előbb váltok vissza butatelóra, mint hogy nagy telóra váltsak.