Berta Sándor

Sikeres az LG webOS-projektje

Nagy a kereslet a dél-koreai cég webOS-t használó okostévéi iránt: az LG március óta több mint egymillió webOS-t futtató televíziót értékesített.

Miután a platform minden más okostévé-rendszernél egyszerűbb és intuitívabb kezelőfelületet kínál a felhasználóknak, ezért a gyártó abból indul ki, hogy már 2015 első felében áttörhetik a tízmilliós eladási határt. In-kyu Lee, az LG Electronics alelnöke és a társaság televíziórészlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy komoly teljesítménynek tartják, hogy mindössze három hónap alatt sikerült egymillió készüléket értékesíteniük. Ahelyett, hogy egyre több funkcióval látnák el az okostévéiket, amiket csupán kevés ügyfél használ ki, inkább arra összpontosítottak, hogy a webOS-t futtató modellek egyszerűek legyenek. Úgy tűnik, hogy a fogyasztók egyetértettek ezzel a stratégiával, ami a legjobb irány az okostelevíziók jövőbeli fejlődése szempontjából.

Az LG okostévéi megkapták az Underwriters Laboratories és az Intertek nemzetközi terméktesztelő szervezetek hivatalos minősítését. A két szervezet - éppúgy, mint számos szakmai sajtóorgánum - azt emelte ki, hogy az új készülékek nagyon jó kezelőfelülettel rendelkeznek, ezen belül is a kulcs az egyszerű kapcsolat és a navigáció, illetve a különböző funkciók közötti könnyű váltás, és emiatt fontos mérföldkövet jelentenek az okostelevíziók fejlődésében. Az LG szeretné világszerte elérhetővé tenni az új modelleket és arra számít, hogy azokat már a hónap vége előtt több mint 150 országban lehet majd megvásárolni. Az eladások segítésére a vállalat úgynevezett LG Smart TV tapasztalati zónákat hozna létre.


Az LG tavaly februárban szerezte meg a webOS-t és idén januárban már azt közölte, hogy a 2014-ben megjelenő televíziói 70 százalékán fut majd az operációs rendszer. Áprilisban a Digital Trends nevű oldal tesztelte a dél-koreai gyártó első webOS-t futtató televízióját és a szerkesztők arra a következtetésre jutottak, hogy még sosem láttak ennyire átgondolt kezelőfelületet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!