Berta Sándor

WebOS fut az LG okosóráján

Először tekinthették meg a felhasználók a dél-koreai társaság készülékét.

Az eszköz önállóan, okostelefon nélkül is használható, kerek és az operációs rendszere a webOS. Érdekes módon a terméket nem az LG állította ki, hanem - amint arra az Android Central rámutatott - az Audinál volt látható. Mindez azt támasztja alá, hogy a két társaság között létrejöhetett valami együttműködés. Erre utal az is, hogy az óra számlapján látható az Audi logója és egy különleges alkalmazás segítségével az Audi gépkocsik ajtaja is kinyitható, méghozzá a Near Field Communication (NFC) technika segítségével. A készülék, amelyről a The Verge is beszámolt, ugyanakkor csak prototípus.

Az okosóra lehetővé teszi a telefonálást és az SMS-ek küldése, illetve fogadása sem jelent problémát. Az LG korábbi okosórái az Android Wear operációs rendszert használták és ezen funkciók használatához szükség volt egy okostelefonra is. Az eszköz technikai specifikációi ugyanakkor nem igazán ismertek, csak annyit lehet tudni, hogy a termék alapját a Qualcomm Snapdragon 400 processzor jelenti.


A beszámolók alapján az operációs rendszer mindkét bemutatott prototípuson zökkenőmentesen, a legkisebb akadások nélkül működött és nem voltak lassú animációk sem. Az Android Central nem kapott azzal kapcsolatban információkat, hogy a végleges változat mikor kerülhet a boltok polcaira, ezzel szemben a The Wall Street Journal értesülései alapján az új okosóra csak a jövő év elején jelenhet meg, miután megfelelő szoftverellátottság is kiépült a termék köré.

Lee In-kyu, a dél-koreai cég televíziórészlegért felelős alelnöke tavaly júliusban közölte: zajlik a platform átdolgozása és minden 2015-ös tervezett csúcskategóriás modelljükre már az új webOS fog kerülni. A menedzser kitért arra is, hogy az operációs rendszer már nem csupán a televízióikon lesz jelen, hanem az intelligens otthonokhoz kifejlesztett eszközeiken is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!