Gyurkity Péter

A Tizen váltja a Badát, az LG-é a webOS

A Samsung megerősítette, hogy nyugdíjba küldik a Bada platformot, ennek fontosabb funkcióit a Tizen őrzi majd meg, miközben az LG a jelek szerint valóban megszerezte a webOS-t a HP-től.

A dél-koreai gyártó első embere egy helyi lapnak nyilatkozva erősítette meg, hogy a Bada valóban nem húzza már sokáig, a korábbi értesüléseknek megfelelően ugyanis a szoftver hamarosan végleg eltűnik a süllyesztőben. A stafétabotot a Tizen platform veszi át idén.

A Bada közelgő halálról már több alkalommal felmerültek híresztelések, most azonban maga cég árulta el, hogy valóban fontos váltásra szánták el magukat. A régi szoftver azonban nem tűnik el teljesen, az arra érdemesnek ítélt funkciókat ugyanis a Tizen platform őrzi meg az utókornak, magába olvasztva azokat. A régi appokat is futtatni fogja a rendszer, így nem lesz gond a kompatibilitással, ám új Bada készülék megjelenése már nem várható. A Tizen 2.0 az idén felbukkanó telefonokon kap majd helyet, ezzel véglegessé válik a helycsere - meglátjuk, mekkora sikerrel.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A webOS felvásárlásáról már októberben írtunk, akkor felmerült, hogy a HP háza táján nem sok sikert aratott platform a jövőben az LG televízióin kaphat majd helyet. Hivatalos változat azóta sem hangzott el a témában, a Cnet azonban hétfőn arról számolt be, hogy valóban sor került az akvizícióra, így a webOS idén ez utóbbi gyártó okostévéin bukkanhat fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)