Berta Sándor

A Skybox lehet a Google következő célpontja

A Skybox Imaging olyan műholdakat üzemeltet, amelyek képesek nagy felbontású felvételeket készíteni. A cégért a Google 1 milliárd dollárt kínál.

A képek annyira részletesek, hogy még az egyes konténerek is látszódnak rajtuk. A vállalkozás 2009 óta működik és mintegy 100 alkalmazottja van. A vételár a TechCrunch tudósítása alapján akár az 1 milliárd dollárt is elérheti. A Bloomberg gazdasági portál információi szerint ugyanakkor a tárgyalások még csupán korai szakaszban vannak és akár meg is szakadhatnak. A megjelent híreket eddig sem a Google, sem a Skybox Imaging nem kommentálta.

A Skybox Imaging befektetői közép tartozik a Khosla Ventures, a Bessemer Venture Partners, a Canaan Partners és a Norwest Ventures Partners. A befektetők a legutóbb finanszírozási körben 70 millió dollárral támogatták a társaságot. A cég tavaly decemberben jelentette be, hogy elkészítette az első nagy felbontású videót a Földről, méghozzá a Skysat-1 nevű saját műholdja segítségével. A vállalat további 23 műholdat állítana üzemebe. A nagy felbontású fotókon látható volt többek között Tokió, Bangkok, Baltimore, Las Vegas és Aleppó. A Skysat-1 akár infrafelvételeket is készíthet.

Tom Ingersoll, a Skybox Imaging vezetője azt mondta, hogy a műhold a saját fejlesztésű technológiáikon alapul és ezek között vannak az integrált képalkotó rendszerek is. Néhány nappal ezelőtt szivárgott ki, hogy a keresőóriás milliárdokat költhet felvásárlásokra. A Google az Amerikai Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott egyik dokumentumában megerősítette, hogy 20-30 milliárd dollárt kíván külföldi szerződések megkötésére, illetve cégek és technológiák megvásárlására fordítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!