Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG G3

A cég egy dél-koreai rendezvényen rántotta le idő előtt a leplet új készülékéről - némi sajtóanyag is kiszivárgott.

Az LG G3 hivatalos bemutatójára nem kell már sokat várnunk, ám a jelek szerint a gyártó nem bírt magával, és egy zárt körűnek szánt dél-koreai rendezvényen már le is rántotta a leplet új megoldásáról. Az előzetes pletykákat többé-kevésbé visszaigazolták, ám eközben a sajtónak szánt anyagok is kiszivárogtak, a készülékhez szánt tokokat pedig hivatalosan is bejelentették.


Ahogy az képeken látható, a G3 az előzetesen híresztelt 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőre támaszkodik, amely Quad HD, azaz 2560 x 1440 pixel felbontást támogat, 538 ppi pixelsűrűséggel. Az okostelefon ettől még nem lesz óriás méretű, a 146,3 x 74,6 x 8,9 mm-es fizikai méret tűrhetőnek mondható, ezzel ugyanis tulajdonképpen az 5,2 hüvelykes kijelzővel ellátott Sony Xperia Z2-höz fogható készüléket vehetünk majd a kezünkbe. A processzor feladatait egy Qualcomm Snapdragon 801 chip látja el, ez négymagos kialakítást kapott, míg memóriaként 3 GB LPDDR3 RAM-ra alapozhatunk.


A belső tároló mérete alapesetben 32 GB lesz, ezt sajnos microSD révén ezúttal nem bővíthetjük tovább. A hátoldalon a cég által javított optikai képstabilizációt is támogató 13 megapixeles kamera kapott helyet, az előlapon ennek 2,1 megapixeles társa dolgozik majd. Az akkumulátor egy méretes, 3000 mAh-s példány, a szoftveres oldalon pedig az Android 4.4 KitKat fut - nagy meglepetés az előzetes beszámolók után itt sem ér minket.


A cég hivatalosan is bejelentette az első kiegészítőket, mégpedig QuickCircle néven, amelyek az érdekes kialakítás révén folyamatos hozzáférést biztosítanak majd a készenléti állapotban lévő telefon kijelzőjéhez, így bármikor készíthetünk képeket, vagy váltogathatunk a zeneszámok között. A Qi vezetéknélküli töltés, valamint a Smart Lighting opció támogatása is megoldott, ez utóbbi a beérkező hívások esetén némi fényt biztosít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szomferi #2
    ejej, kevés lesz ez a S801, főleg a memóriának a sávszéle...
  • culas25hc #1
    Frankó ez a tok, de csak szerintem van totál szar helyen a kör? Ha az egykezes használat miatt csinálták így, akkor éppen alulra (bár úgy elég ronda lenne), de legalább is középre kellene, hogy kerüljön.
    Ha meg így is két kézzel kell fogni a telefont, akkor meg már semmi értelmét nem látom ennek.