Gyurkity Péter

Elkészült a Sony Xperia ZL2

A Sony Japánban már bejelentette új készülékét, amely a legtöbb részletét illetően az előd példáját követi.

Az egyelőre kizárólag a számukra hazai piacnak szóló bejelentés a cég ottani hivatalos weboldalán található meg, így ennek elolvasása a legtöbb felhasználónak csak fordító segítségével megvalósítható. Szerencsére ezzel egy időben egy rövidebb videó is felbukkant, amelyen közelebbről is szemügyre vehetjük az okostelefont.

Az Xperia ZL2 közvetlen elődjéhez hasonlóan az eredetileg Z-típusjelzéssel ellátott készülék némileg kisebb változata, jelen esetben 137 x 72 x 10,8 mm-es fizikai mérettel és 167 grammos súllyal - mi több, a burkolat immár víz- és porálló. A hardveres specifikáció listáján egy 5 hüvelykes, 1080p felbontást és 441 ppi pixelsűrűséget támogató érintőképernyő kapott helyet, ezt egy szintén erős, 2,3 GHz-en futó négymagos Snapdragon 801 (az MSM8974AB jelzésű) chip, 3 GB RAM, valamint egy 32 GB-os belső tároló egészíti ki, ez utóbbi microSD révén tovább bővíthető.


A felsorolásban emellett egy 20,7 megapixeles G Lens hátoldali kamera, egy 3000 mAh-s akkumulátor, továbbá Bluetooth 4.0, GPS, WiFi 802.11 ac elérés és NFC támogatás található meg. A szoftveres oldalon alapesetben is az Android 4.4 KitKat dolgozik, így itt a frissítéssel egy darabig nem lesz gondunk. A készülék három eltérő színben - fekete, fehér, türkizkék - jelenik meg, bár itt még nem minden részlet világos.

A Sony ugyanis egyelőre mélyen hallgat a várható kereskedelmi árról és a pontos megjelenési dátumról, így jelenleg csak annyit tudunk, hogy erre az első körben Japánban kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GabenBFG #4
    Ronda.
  • NEXUS6 #3
    Samum most lett öngyi, szépen elfelejtette az IMEI számát, szal be kell adnom dokibácsihoz, meg erősen gondolkodom az utódján, mert nagyjából elegem van a Samsungok tré minőségével.
    Nosztalgiából elő is szedtem a K750-esemet, most azt használom, talán az volt az utolsó telóm, ami tök megbízható volt, meg telefon szerű.
  • Agamemnon #2
    A videó alapján nagyon jól néz ki :)
  • Tinman #1
    "mi több, a burkolat immár víz- és porálló"

    Pont, mint a Z1, meg a Z1 Compact, meg a Z2... szóval mi is ebben a meglepő???

    A Sony G-lens pedig pontosan akkora kalap szar, mint a fentebbi telefonokba. Egyébként be kéne őket perelni, mert vállalhatatlan szar fotókat készítenek ezek a készülékek.