Gyurkity Péter

Saját márkás telefont dob piacra a Tesco

A cég a saját tábla után egy okostelefont is piacra dobna, kifejezetten csúcskategóriás jellemzőkkel.

A Tesco-csoport vezérigazgatója a BBC Radio 5 Live műsornak adott interjúban árulta el, hogy még az idén szeretnék bemutatni saját okostelefonjukat, amely az előddel ellentétben kifejezetten kellemes hardveres jellemzőket vonultatna fel, de még így is kedvező árat kapna.

A cégvezető az év végére ígérte a kereskedelmi forgalomban történő megjelenést, amelynek igazi érdekessége, hogy ezúttal nem az árat tartanák elsődleges fontosságú szempontnak. Az interjúban elhangzott ugyanis, hogy a készülék leginkább a Samsung Galaxy S5 okostelefonhoz lesz fogható, vagyis egyértelműen csúcskategóriás megoldásként jelenik meg, bár ezzel együtt a cég igyekszik elfogadható szinten tartani az árat. A telefon - a család első tagjához hasonlóan - a Tesco saját alkalmazásaival és szolgáltatásaival együtt futna be, ám nem ez lesz idén az egyetlen hardveres újdonságuk.


Tesco Hudl

Az Egyesült Királyságban a Hudl névre keresztelt, 7 hüvelykes saját tábla PC-ből eddig több mint 500 ezer darabot értékesítettek, a mostani döntés révén pedig még idén, egészen pontosan szeptemberben megjelenik a Hudl 2, amely az eredeti példány frissítése lesz. Az első változat ára 119 font volt a megjelenés pillanatában, ezt a vékony pénztárcával rendelkező vásárlók bizonyos ClubCard kedvezmények révén még tovább csökkenthették, ám azt még nem tudni, hogy a második családtag milyen specifikációra támaszkodna.

Arról sem esett szó, hogy a brit piac mellett egyéb országokban is megjelennek-e az új készülékek, de a számukra hazai példa alapján akár még kedvet is kaphatnak erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GyaxyBoy #2
    Kinézete tényleg Tescos! :)
  • Narxis #1
    Ennek pár SG-s kisvállalkozó nem fog örülni. :D A madaras tesco-s hírnél is sírtak, hogy jajj a magyar kiskereskedelem... :D