Gyurkity Péter

Windows Phone okostelefon jöhet a Sonytól

A gyártó európai részlegének első embere árulta el, hogy a Microsofttal is egyeztetnek.

Az utóbbi hetekben több pletyka is felbukkant a Sony terveivel kapcsolatban, ezek pedig egymástól függetlenül kitértek egy vagy több Windows Phone eszköz várható megjelenésére. A gyártó állítólag több ezer darabos tesztsorozaton dolgozik, most pedig azt is megtudhattuk, hogy valamiről tárgyalnak a Microsoft illetékeseivel.

A Sony Mobile Europe első embere, Pierre Perron, ugyanis elkottyintotta, hogy egyszerre több partnerrel is tárgyalnak a jövőről, ezek között pedig a Microsoft is szerepel, amely a tágabb értelemben vett Sony-horizont kapcsán jön a képbe. Bár a cégvezető utólag kissé módosította kijelentését, a jól értesültek szerint ez gyönyörűen igazolja a Windows Phone platform közeljövőben esedékes támogatásáról szóló korábbi híreket. Erre valamikor nyáron kerülne sor, amikor is egyszerre két új okostelefont vehetnénk majd a kezünkbe.

Érdemes megemlíteni, hogy a Sony évekkel ezelőtt már kialakította saját kapcsolatát a Microsofttal, az eredeti Xperia X1 például még a Windows Mobile Professional 6.1 szoftvert futtatta. Később a Windows Phone 7 alá is kidolgozták saját prototípusukat, amely Julie kódnéven bukkant fel a híradásokban, ebből azonban nem lett kereskedelmi forgalomban is kapható termék, az újabb fejlesztés pedig azóta várat magára. Most, hogy a Microsoft a Windows Phone 8.1 GDR-frissítésein dolgozik (ezek júliusban készülnének el), a Sony piacra dobhatja új párosát, immár az új szoftver kíséretében.

Jelenleg állítólag a tesztsorozaton dolgoznak, amennyiben ez valóban így van, az elsők között mutathatják be új megoldásaikat a szoftver friss változatához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!