Berta Sándor

Google - jön az Android TV?

Amennyiben beigazolódnak a The Verge információi, úgy az amerikai cég hamarosan bemutathatja új beltéri egységét. .

Az IT-oldal arró. írt, hogy az új eszköz neve Android TV lesz és hasonlítani fog a Roku, az Apple TV és az Amazon Fire TV megoldásokra. A The Verge azután szellőztette meg az információkat, hogy a birtokába kerültek a társaság belső dokumentumai, amelyekben pontosan leírták a készüléket. Többek között az szerepel az iratokban, hogy az Android TV egy szórakoztató-interfész és nem számítástechnikai platform, amelynél a lényeg a tartalmak megtalálásán és lejátszásán van. Mindez pedig lehetőleg kis erőforrás-felhasználással valósulhat meg.

A dokumentumban szerepel az is, hogy a vállalat felkéri a fejlesztőket arra, hogy egyszerű televíziós alkalmazásokat készítsenek a különösen egyszerű beltéri egység interfészhez. A kezelőfelület több scrollozható kártyákból áll, ezek megnyitásával érhetők el a filmek, a televíziós sorozatok, a programok és a játékok. A tartalmak között való lapozáshoz távirányítót kell használni, az eszközön pedig megtalálható lesz az Enter, a Home és a Back gomb. Emellett lesznek a játékvezérlőkhöz használható gombok is.


A The Verge oldalain megjelentetett képernyőmentéseken nem csupán Google-alkalmazások (YouTube, Hangouts, Play Store stb.) láthatók, hanem más szolgáltatók (Netflix, Hulu, Pandora) programjai is. Az Android TV ugyanakkor nem fogja kiváltani a Chromecastot, így a fejlesztőknek két különböző termékekre kell majd elkészíteniük a szoftvereiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!