SG.hu

Strapabíró telefonokat mutatott be a CAT

Rendhagyó sajtótájékoztatón, munkagépek mellett, sárban tapicskolva lehetett szemügyre venni az új készülékeket.

A Budapest határában lévő kalandparkban tartott bemutató programjának fontos része volt a mobiltelefonok pocsolyába dobása, majd kancsó vízzel való lemosása - ennél hitelesebben nem lehet bemutatni egy nehéz körülmények közötti működésre kifejlesztett eszközt. Az eseményen három, a világban mindenhol munkagépeiről ismert gyártó márkanevén megjelenő típust mutattak be, kettő közülük nyomógombos, egy érintőképernyős modell.

A CAT telefonok magyarországi forgalmazása tavaly májusban kezdődött, de szolgáltatói kínálatban egyik sem kapható. A legkevesebbet tudó, legolcsóbb a B25-ös, egy 2 collos kijelzővel (240 x 320 pixel) szerelt duál SIM-es "butatelefon" 2 megapixeles hátlapi kamerával. Legfontosabb jellemzője - a többi készülékhez hasonlóan - az IP67-es szabványnak való megfelelés, azaz ütés, víz- és porálló kialakítást kapott. (Egy méteres vízben fél órán át bírják.) A B25-öst idén fogja felváltani a B100-as, mely szintén egy nyomógombos készülék, de már GPS és 3G chip is került bele. A kijelző 2.2 collra hízott, és ezen a gombok az elődnél nagyobb méretűek, hogy kesztyűben is használható maradjon. Mindkét típus hőtűrése nagyon nagy, -25-től 55 Celsius fokig használhatók, a gyári specifikáció 10 órás beszédidőt ígér.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mivel manapság még egy építkezésen is fontos, hogy a szakemberek elérhessék a postaládájukat, vagy akár netezhessenek is, ha akarnak, ezért egy okostelefon, a B15 is belekerült a kínálatba. Fontosabb jellemzői a 4 collos Gorilla Glass kijelző (480 x 800 pixel), 5 megapixeles (vaku nélküli) kamera. GPS és Wi-Fi kapcsolat. Kétmagos, 1 GHz-es Media Tek chippel szerelik, Android 4.1-es operációs rendszerrel, 512 MB memóriával. A mobilok fogása jó, masszív kialakításuk ellenére kinézetük átgondolt.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Függetlenül a régebbi nyomógombós verzió 30e, az újabb 50 ezer forintba kerül, az érintőképernyős pedig 100 ezer forintos áron kapható a nagyobb áruházakban. A forgalmazó reményei szerint néhány hónapon belül legalább az egyik szolgáltató listáján jelen lesznek. A három készülék mellett más telefonokat strapabíróvá tévő kiegészítőket is árulni fognak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Hát én már tavaly nézegettem ezeket... XD