Berta Sándor

Hollywoodnak intelligens online ajánlatokkal kell előállnia

Kim Dotcom, a MegaUpload alapítója úgy vélte, hogy a nagy filmstúdióknak előbb vagy utóbb támogatniuk kell az intelligens internetes platformokat.

Az üzletember szerint ha Hollywood nem lép, akkor az olyan szolgáltatások, mint a Popcorn Time nevű streaming-eszköz károsítani fogják az üzletét. Ugyan az eredeti BitTorrent-szoftver már nem érhető el a világhálón, de miután nyílt forráskódú fejlesztésről volt szó, így a projekt közel sem állt le. Dotcom rámutatott: a filmiparnak mielőbb le kell vonnia az ügyből a megfelelő következtetéseket.

A MegaUpload alapítója szerint a Popcorn Time világosan megmutatta Hollywood számára, hogy hol vannak a régi terjesztési modellek határai. "Végül is ez egy macska-egér játék, amit Hollywood nem nyerhet meg kényszerítő intézkedésekkel, kizárólag intelligens internetes ajánlatokkal" - állította a vállalkozó. Továbbá azt hangsúlyozta, hogy a kalózkodás elleni küzdelem egész addig nem lesz sikeres, amíg drasztikus intézkedéseket foganatosítanak. "A MegaUpload szétrombolása semmilyen eredményre nem vezetett. Minden eddiginél nagyobb a kalózkodás" - tette hozzá Dotcom.

A Popcorn Time sikere csak a kezdetet jelenti, napjaink fejlesztői ugyanis teljesen titkosított párhuzamos világhálón dolgoznak, ami nem az IP-ken alapul. Dotcom több projektet is ismer, amelyek rendkívül nehézzé fogják tenni Hollywood dolgát. Amennyiben ezt a technikát összekötnék azokkal az alkalmazásokkal és honlapokkal, amelyek egyetlen kattintással teszik elérhetővé a különböző tartalmakat nagy adatátviteli sebesség mellett, akkor a film- és a zeneipar rémálma valósággá válna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    De az, úgy mint a Viki. Com, és a crunchyroll

    És nemrég volt cikk, hogy ahol ezek megjelennek jelentősen csökkent a Warez.
  • Archenemy #1
    Most hülyeséget kérdezek, de a netflix pl. nem egy legális alternatíva?