Berta Sándor

Aligha lesz nagy képernyős iPad

Az Apple a közeljövőben nem fogja piacra dobni a táblagépe 12,85 hüvelykes kijelzővel ellátott változatát.

A DigiTimes tajvani IT-portál kiderítette: nem valószínű, hogy a kaliforniai konszern elkészíti és forgalomba hozza az iPad 12,85 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt verzióját. Korábban számos hír is napvilágot látott ezzel kapcsolatban, azonban a DigiTimes szerint a projektet egészen addig befagyasztották, amíg nem sikerül megoldani az időközben felmerült problémákat.

Ezek közül az egyik legnagyobb, hogy kevés olyan alkalmazás van, amelyik támogatja az ilyen nagy kijelzők használatát. Az ekkora tábla PC-k piaca jelenleg nagyon kicsi, így egy készülék piacra dobása komoly kihívás elé állítaná a programok fejlesztőit, és a piac sem igazán áll készen a 12,85 hüvelykes iPad fogadására. Csupán kevés elemző hisz a nagy képernyős táblák sikerében. A Samsung és az Asus korábban már piacra dobott több mint 12 hüvelykes táblagépeket és a prognózisok elkészítésekor általában ezek eladási adatait szokták figyelembe venni. Könnyen lehet, hogy az Apple ennél a projektnél ugyanazt a stratégiát követi majd, mint az iPad Mini esetében.

Az Apple és beszállítói már tavaly tesztelték a nagy méretű képernyők prototípusait. Akkor a vállalat több kijelző elkészítését és tesztelését kérte a partnereitől. Megbízást adott többek között egy 4 hüvelykesnél nagyobb okostelefon- és egy közel 13 hüvelykes táblaképernyő elkészítésére, majd tesztelésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Szerintem meg a Teslákba tervezgetik a nagyképernyős iPad beépítését, sok jel erre utal.