Gyurkity Péter

MWC: három ZTE és egy szuperolcsó okostelefon

A ZTE egy példányt az Android, kettőt a Firefox OS alá szán, míg a Mozilla 25 dolláros megoldást kínál.

Az idei MWC alatt nem volt hiány az új fejlesztésekből, a kínai ZTE egymaga három új változatot hozott magával a rendezvényre. Ezek egyike a Grand Memo II LTE, amely az azonos nevű okostelefon közvetlen utódaként jelenik, meg, nagyobb kijelzővel, friss szoftverrel, illetve egyéni kezelőfelülettel.

A kijelző ezúttal 6 hüvelykes, ez a teljes előlap 80 százalékát teszi ki, míg a támogatott felbontás 720 x 1280 pixel. A hátlap textúrázott, itt egy 13 megapixeles BSI-kamera kapott helyet, ezt ennek 5 megapixeles társa, egy Snapdragon 400 chip, 2 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, 3200 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 4.4 KitKat egészíti ki - ez utóbbi a cég saját MiFavor 2.3 felületével együtt jön. A fejlesztők szerint az energiatakarékossági funkció tökéletesítésével 30 százalékkal tudták visszaszorítani a fogyasztást, így akár 16 órán keresztül nézhetünk HD-videókat. A megjelenésre az első körben Kínában kerül sor, a többi régió áprilist követően kapja meg a készüléket.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gyártó emellett két új telefont szán a Firefox OS alá, ezek Open C és Open II néven futnak majd be, reményeik szerint csak idén egymillió példányban. Előbbi a második negyedévben Spanyolországban jelenik meg, 4 hüvelykes kijelzővel, 480 x 800 pixel felbontással, ikermagos Snapdragon 200 chippel, 512 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, 1400 mAh-s akkumulátor, valamint egy 3 megapixeles kamera kíséretében. A másik készülék a tavaly megjelent Open frissített változata, 3,5 hüvelykes HVGA-kijelzővel, ikermagos chippel, alig 256 MB RAM, egy 2 GB-os belső tároló, egy 2 megapixeles kamera, illetve egy 1150 mAh-s akkumulátor mellett. A HSPA+ elérés mindkét példány esetében támogatott, ám a cég egy valamivel nagyobb, 4,5 hüvelykes telefont is piacra dobna, igaz, ez csak jövőre jelenne meg.

A Mozilla eközben árrekordot igyekszik beállítani, mégpedig a szintén kínai Spreadtrum közreműködésével. Ők mindössze 25 dolláros áron dobnának piacra egy 3,5 hüvelykes okostelefont, amely 1 GHz-es egymagos chipet, egy 2 megapixeles kamerát, 320 x 480 pixel felbontást, valamint WiFi, Bluetooth és FM rádió támogatást nyújtana, bár eddig csak egy referenciakészüléket mutattak be, a megjelenés még odébb van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #1
    az első képen lévő teló jól néz ki... de 6 hüvelyk?? öcsém...