SG.hu

Új műszaki cikk márkát vezet be az Auchan

A hétvégi nagybevásárlás alkalmával a karton sör és a pelenka mellé már akciókamerát és táblagépet is berakhatunk a kosárba.

A cég budapesti sajtótájékoztatóján Ambrus Gábor lakásfelszerelés beszerzési igazgató mutatta be a termékvonalat. Közlése szerint 8 országban kínálják a QiLive márka (ejtsd: kilájv) tagjait, az év végére 600 modellt fognak árulni öt kategóriában: multimédia, telefon, kép- és hangtechnika, fotó, valamint háztartási gépek. Az idén 100 ezer eladott termékre számítanak, amivel a mostani 8-11 helyett 12 százalék feletti részesedést szeretnének kiharapni a magyarországi műszaki cikk-piacból. Reményeiket táplálja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 6,4 százalékkal emelkedett a műszaki cikkek eladása, melyen belül a tabletpiac 48 százalékkal bővült.


Erősségüknek tartják az elektronikai áruházakkal szemben, hogy a rendszeres bevásárlások miatt azoknál közelebb vannak a fogyasztókhoz, a számítástechnikai szakboltokkal való versenyben pedig a multinacionális lánc nemzetközi beszerzési erejére, a kiharcolt alacsonyabb beszerzési költségekre tudnak támaszkodni. Ambrus Gábor elmondta, hogy a vezető márkáknál 15 százalékkal alacsonyabbra lőtték be a QiLive tabletek és okostelefonok árait azonos hardveres felszereltség mellett. Az összes terméküket magyar nyelvű használati utasítással látják el.

Az indulásnál kapható termékek részletes technikai adatai

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mostani indulásnál 8 típus közül lehet választani, négy tablet, három okostelefon és egy akciókamera van a kínálatban. A tabletek közül két 8 és két 9,7 collos képátlójú, 1, illetve 1,6 GHz-es két- és négymagos processzorokkal, akár 2048x1536-os felbontású IPS panellel. Az okostelefonok 4, 4,5 és 5,3 collos képátlóval jelennek meg, a két kisebben 1,3 GHz-es ikermagos, a legnagyobban 1,2 GHz-es négymagos processzorral. Mindegyik duál SIM-es készülék. A Full HD felvételre képes akciókamerájuk bevallottan nem tud annyit, mint az ezt a piacot vezető GoPro termékek, viszont azoknál jelentősen olcsóbb, alig 35e forint lesz.


Kizárólag Android operációs rendszerben gondolkodnak, a rendszeres frissítések fontosságának tudatában vannak, ígéretük szerint arra figyelni fognak. Okostévét is terveznek és megemlítésre került több 4K felbontású tévé megjelenése is a focivébé idejére. A termékeket természetesen nem az Auchan gyártja, hanem mint a többi saját márkás modell, ezekért is beszállítók felelnek. Beállítási probléma vagy meghibásodás esetén az áruházakban nyújtanak segítséget. Két év garanciát vállalnak, a javíthatatlan termékeket azonnal cserélik, míg a javításra szoruló darabokat Lengyelországba küldik és 30 napon belül hajtják végre a szerelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Linkout #10
  Én meg azt tudom, hogy nem lehet mindenki kiskereskedő, vagy vállalkozó. Aranka néni meg Józsi bácsi mit csinálna, ha nem lenne itt pár multi? Éhen halna, mert nem lenne pénztáros vagy biztonsági őr...

  Tény, hogy adókedvezményük van, ha nincs akkor is megoldják, illetve hullajtják az embereket, de az is tény, hogy bizony sok magyart foglalkoztatnak és nőne a munkanélküliség, ha nem lenne auchan, tesco, penny, cba.... A CBA ráadásul magyar (annak mondják magukat) de a feltételek pont olyanok, mint a franciáknál, angoloknál.
 • Narxis #9
  haha látom van itt pár kiskeres :D
 • Frank99 #8
  a web megöli a kiskert.

  és ennyi.

  nagyon fog fájni.
 • Frank99 #7
  cat!
  a lisztet igen.

  a zsemlét és kenyeret NEM!

  nem érted, vagy nem akarod...
 • gforce9 #6
  Én emiatt le is álltam az eladással teljesen. Maradtam a szervizelésnél. Persze van aki régi ügyfél és nálam vásárol, máramelyik rájött, hogy a számítástechnika az bizalmi szakma. Amelyik meg nem, az megy a teszkóba meg társaikba. Ez a jó... így haladunk előre. Az országban fogyasztott háztartási vagy kisvállakozási informatikai eszközök kereskedelmi hasznát lényegében a multik és az ügyeskedő webshopok viszik. Ebből túl sok haszna nincs az országnak. De ha az a lényeg, hogy ócsó legyen.... Lényegében mi akarjuk így. Én ha vásárolok, a legutolsó szempontok között van az ár (napersze értelmes kereteken belül). A nagyker, ahová járok az sem a legolcsóbb, sőt elég drága. De ha bármi kínom van segítenek garügyintézés kapcsán vagy bármi másban amiben tudnak. Nem cigánykodnak. Van aki ezt a hozzáállást nem akarja kifizetni. Olcsón akar mindent ennyi a szempont. Aztán persze, ha gond van rázza az öklét. A legtöbb hazánkfia ilyen.
 • Cat #5
  "SAJNOS a zsemlében és kenyérben nem lehet utaztatni Szlovákiába"

  Hogyne lehetne. A lisztet és a cukrot tény, hogy utaztatják.
 • Frank99 #4
  aki ebben benne él, az tudja, az ÁR nem minden.

  a tetves adócsaló áfa-utaztatók miatt olyan semmilyen az árrés az ITECH-ben.

  MÁSHOL alap a 10-20 %. ITT jó ha 2%....

  De a buta nép csak az árat látja, azt nem, hogy honnan jön ugye? A neten occsóbb.... dehogy miért????

  SAJNOS a zsemlében és kenyérben nem lehet utaztatni Szlovákiába, ugye nem???

  Mindjárt más lenne a vélemény....

  majd ha a kenyérbót' sem nyit majd ki a sarkon, majd felébrednek...
 • MuldR #3
  Leforditom: Atcimkezett kinai szarokat arul az osan. :)
  Sok sikert annak aki meghveszi.
 • fergusonpapa #2
  Most ezzel mi bajod? nagyobb a verseny alacsonyabbak az árak.
 • Skyline #1
  Csodálatos CSODÁLATOS! A Tesco-val meg a többi szarházi bagázzsal kéz a kézben kéne kipusztítani mindet ebből az országból...